MOSTARSKI LEKSIKON Prikaži uvećano

MOSTARSKI LEKSIKON

Tibor Vrančić

FRAM-ZIRAL

9789958370939

Novi proizvod

Autor ovom knjigom čitateljima nudi još jednu knjigu o povijesti Mostara, grada prebogata povijesnim osobama, događajima i značajnim građevinama.

Više detalja

20,00 KM .

Podaci

Autor Tibor Vrančić
Izdavač Fram-Ziral
Godina 2020
Uvez meki
Broj stranica 102
Format 17.0 × 24.0 cm
ISBN 9789958370939
Jezik Hrvatski

Više informacija

Autor ovom knjigom čitateljima nudi još jednu knjigu o povijesti Mostara, grada prebogata povijesnim osobama, događajima i značajnim građevinama.

Ieja da se na jednome mjestu ovako srede sve činjenice, nastala je iz čisto praktičnih razloga. Radi lakšega korištenja materijala, autor je uredio preglednu listu događaja u Mostaru, počevši od prvog spominjanja njegova imena do danas. Njome se služio u svom radu, a novim spoznajama do kojih je dolazio dopunjavao je postojeću listu. Vremenom je to postala opsežna baza podataka. Budući da je sadržavala mnoštvo korisnih (i nekorisnih) informacija, autor ih je odlučio urediti i sistematizirati u jednu knjigu. Svaki podatak u knjizi oblikovan je u kratkim crtama, kao mala, zanimljiva priča. Tako se na brz i lagan način upoznaje povijest grada na Neretvi.

U knjizi su navedene samo najvažnije osobe, relevantne činjenice i objekti, koji su, po autorovu sudu, utkani u prošlost Mostara. Koga bude zanimao pojedini detalj iz ove knjige, spoznaje može lako obogatiti i proširiti tražeći ih u već postojećoj literaturi. Knjiga bi čitateljima trebala uštedjeti prilično vremena i muke u pronalaženju informacija po razbacanim izvorima, iz knjiga, s interneta, iz muzeja i arhiva. 

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: