RETORIKA I DRUŠTVO Prikaži uvećano

RETORIKA I DRUŠTVO

Gabrijela Kišiček

Naklada Slap

9789531917865

Novi proizvod

Od malih nogu, učenici razvijaju svoje intelektualne, emocionalne, moralne i socijalne vještine te se uče ponašanju u skladu s društvenim normama. Stoga smo parafrazom "Retorika i društvo" već samim naslovom željeli istaknuti važnost retorike i uputiti na nekoliko važnih motiva za pisanje knjige. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

41,50 KM .

Podaci

Autor Gabrijela Kišiček
Izdavač Naklada Slap
Godina 2014
Uvez meki
Broj stranica 142
Format 17 x 24 cm
ISBN 978-953-191-786-5
Jezik Hrvatski

Više informacija

Osnovnoškolski predmet Priroda i društvo neizostavan je dio obrazovanja u nas i jedan od temelja interdisciplinarnog učenja. Od malih nogu, učenici razvijaju svoje intelektualne, emocionalne, moralne i socijalne vještine te se uče ponašanju u skladu s društvenim normama. Stoga smo parafrazom "Retorika i društvo" već samim naslovom željeli istaknuti važnost retorike i uputiti na nekoliko važnih motiva za pisanje knjige. 

Prvi je motiv sveobuhvatna prisutnost retorike u svakodnevnom životu suvremenoga čovjeka, zbog čega su uvjeravanje i javno komuniciranje postali sastavni dio svakodnevice 21. stoljeća. Istovremeno, željeli smo istaći važnost retorike u razvoju društva općenito. 

Drugi motiv koji se može iščitati iz parafraze školskog predmeta u naslovu knjige jest isticanje važnosti retoričkog obrazovanja. Kako bi pridonio razvoju društva, čovjek mora naučiti uvjeravati, mora naučiti komunicirati i javno govoriti. I što ranije započne, to je uspjeh sigurniji. Upravo zbog toga ova je knjiga namijenjena širokoj publici. Koristit će svakome tko se nađe u situaciji da izrekne stavove, da ih argumentira, da održi govor, prezentaciju, sudjeluje na sastanku ili pregovorima. No, isto tako bit će od koristi i drugoj strani komunikacijskog kanala jer je namijenjena i svakom čovjeku koji prati događaje u medijima, koji odlazi na izbore, koji sluša druge kad govore i postaje članom publike. A publika mora znati slušati i kritički promišljati.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: