STAMBOL U MOSTARU - priče iz starog Mostara Prikaži uvećano

STAMBOL U MOSTARU - priče iz starog Mostara

Tibor Vrančić

FRAM-ZIRAL

9789958370779

Novi proizvod

Stambol u Mostaru, knjiga Tibora Vrančića je još jedan je pokušaj da se starim tekstovima otrgnu od zaborava neki manje poznati događaji koji su se dogodili u Mostaru prije više od stoljeća.

Više detalja

25,00 KM .

Podaci

Autor Tibor Vrančić
Izdavač FRAM-ZIRAL
Godina 2017
Uvez tvrdi
Broj stranica 192
Format 17,6 x 25 cm
ISBN 9789958370779
Jezik Hrvatski

Više informacija

Stambol u Mostaru, knjiga Tibora Vrančića je još jedan je pokušaj da se starim tekstovima otrgnu od zaborava neki manje poznati događaji koji su se dogodili u Mostaru prije više od stoljeća.
Tekstovi su prikupljeni iz brojnih starih knjiga objavljenih u prošlosti Mostara. Namjera autora je pokazati jednu bogatu prošlost grada koja je sazdana od sitnih, naoko nevažnih stvari, ali koje su imale svoju rolu u tkanju povijesti grada. Ti događaji mogu biti koristan materijal za učenje iz prošlosti, za korist budućnosti, kako se neke loše stvari ne bi ponovile, a neke dobre uzele za primjer mlađim generacijama. 
Tekstovi su obogaćeni kolor fotografijama starog Mostara koje je kistom oživio Miodrag Milićević, a rađene su na osnovu predloška starih originalnih fotografija Mostara.
U odabiru tekstova autora su vodili sljedeći kriteriji: da budu zanimljivi, da otkrivaju nešto značajno ili da rasvjetljuju neku manje poznatu činjenicu, te je usto nastojao biti objektivan u izboru koliko god je to moguće. Nadamo se da će čitatelji pronaći ponešto zanimljivog i poučnog iz ovog materijala.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: