ŽENE U ZNANOSTI-50 NEUSTRAŠIVIH ZNANSTVENICA KOJE SU PROMIJENILE SVIJET Prikaži uvećano

ŽENE U ZNANOSTI-50 NEUSTRAŠIVIH ZNANSTVENICA KOJE SU PROMIJENILE SVIJET

Školska knjiga

9789530600249

Novi proizvod

Šarmantno ilustrirana obrazovna knjiga, bestseler New York Timesa, Žene u znanosti – 50 neustrašivih predvodnica koje su promijenile svijet, naglašava doprinos pedeset zapaženih žena na područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM) od antičkog pa sve do suvremenog doba. 

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

30,00 KM .

Podaci

Autor Rachel Ignotofsky
Izdavač Školska knjiga
Godina 2018
Uvez tvrdi
Broj stranica 128
Format 19x23 cm
ISBN 9789530600249
Jezik Hrvatski

Više informacija

Šarmantno ilustrirana obrazovna knjiga, bestseler New York Timesa, Žene u znanosti – 50 neustrašivih predvodnica koje su promijenile svijet, naglašava doprinos pedeset zapaženih žena na područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM) od antičkog pa sve do suvremenog doba. Ova fascinantna kolekcija sadrži i infografike o relevantnim temama kao što su žene u znanstvenim laboratorijima kao i zastupljenost žena koje trenutno rade na STEM području.

Knjiga predstavlja profesionalne putove i znanstvena otkrića predvodnica iz različitih znanstvenih područja kao što su fizičarka i kemičarka Marie Curie, matematičarke Emmy Noether, Rosalind Franklin koja je otkrila dvostruku zavojnicu u strukturi DNK, genetičarka Barbara McClintock koja se na Sveučilištu u Missouriju pojavila u hlačama što je bilo ravno skandalu, Grace Hopper kreatorica modernog programiranja, primatologinja Jane Goodall, Katherine Johnson, afroamerička fizičarka i matematičarka koja je 1969. izračunala putanju Apollo 11 misije na Mjesec...

Mnoge su žene u povijesti podnijele velike žrtve uime znanosti. Ova knjiga govori o ženama koje su se, od drevne Grčke do današnjih dana, suočene s bahatim „ne!”, usudile odvratiti: „Pokušajte me zaustaviti!”
Žene u znanosti slave postignuća neustrašenih žena koje su otvorile put novim generacijama ženskih inženjera, biologa, matematičara, liječnika, astronauta, fizičara i još mnogih drugih!

Uz knjigu izlazi i dnevnik (za buduće) znanstvenice Volim znanost koji sadržava kreativne poticaje, inspirira djecu (i odrasle) svih dobnih skupina da ispune stranice s idejama i velikim snovima za budućnost. U dnevniku se na stranicama za vođenje bilješki nalaze inspirativni citati značajnih žena koje su postigle uspjeh u polju znanosti, tehnologije, matematike i inženjerstva (STEM), kao što je onaj Jane Goodall: „Vlastite mogućnosti možemo ostvariti samo ako nam naš bistar um i srce rade zajedno.”

30 drugih knjiga iz iste kategorije: