EUFORIJA I EUTANAZIJA Prikaži uvećano

EUFORIJA I EUTANAZIJA

Hrvoje Jurić

Sandorf

9789533511542

Novi proizvod

Knjiga "Euforija i eutanazija", pisana u različitim žanrovskim registrima i objavljivane na radiju, u dnevnim novinama i na internetu, mogu se čitati kao kronika burnog perioda nedavne povijesti, koji je obilježen euforijom oko ulaska Republike Hrvatske u EU te hrvatskom, balkanskom, europskom i globalnom eutanazijom društva i društvenosti, zajednice i zajedničkosti, čovjeka i čovječnosti.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

50,80 KM .

Podaci

Autor Hrvoje Jurić
Izdavač Sandorf
Godina 2019
Uvez meki
Broj stranica 493
Format 23.0 x 15.0 cm
ISBN 9789533511542
Jezik Hrvatski

Više informacija

Knjiga kolumni Hrvoja Jurića "Euforija i eutanazija", pisane u različitim žanrovskim registrima od jeseni 2012. do ljeta 2016. i objavljivane na radiju, u dnevnim novinama i na internetu, mogu se čitati kao kronika burnog perioda nedavne povijesti, koji je obilježen euforijom oko ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju te hrvatskom, balkanskom, europskom i globalnom eutanazijom društva i društvenosti, zajednice i zajedničkosti, čovjeka i čovječnosti.

Autorove analize aktualnih društvenih i političkih zbivanja, prožete referencama iz filozofije, književnosti, filma i muzike, u pravilu se produžavaju u dalekometne zaključke o naravi vladajućeg sistema (birokratsko-partitokratsko-militarističke politike, neoliberalnog kapitalizma, redukcionističke tehnoznanosti i manipulativnih masovnih medija) te u zagovor direktne demokracije kao realizacije ideala slobode, jednakosti, pravednosti i solidarnosti.

Jurićevi „akutni zapisi o kroničnim problemima“ nastoje unijeti red u kaos, a onima koji se ne slažu s njegovim analizama, zaključcima i prijedlozima u najmanju je ruku ponuđen bogat materijal za polemiku o stanju i perspektivama Hrvatske, Balkana, Europe i svijeta. 

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: