MUSSOLINI NOVI ŽIVOT Prikaži uvećano

MUSSOLINI NOVI ŽIVOT

Nicholas Farrell

Naklada Ljevak

9789531788489

Novi proizvod

Biografija »Mussolini: Novi život«, velika je priča o jednoj od najkontroverznijih ličnosti dvadesetog stoljeća. Biograf Farrell najprije pokušava shvatiti kako je fašistički diktator Mussolini osvojio vlast u Italiji i uspio je zadržati dva desetljeća, sve do katastrofalnog saveza s Hitlerom, a zatim razotkriti zašto mu tako dugo u Italiji nije pružen nikakav otpor,..

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

77,50 KM .

Podaci

Autor Nicholas Farrell
Izdavač Naklada Ljevak
Godina 2008
Uvez tvrdi
Broj stranica 589
ISBN 978-953-178-848-9
Jezik Hrvatski

Više informacija

Biografija »Mussolini: Novi život«, velika je priča o jednoj od najkontroverznijih ličnosti dvadesetog stoljeća. Biograf Farrell najprije pokušava shvatiti kako je fašistički diktator Mussolini osvojio vlast u Italiji i uspio je zadržati dva desetljeća, sve do katastrofalnog saveza s Hitlerom, a zatim razotkriti zašto mu tako dugo u Italiji nije pružen nikakav otpor, i zašto ga je međunarodna politika tako dugo neumjereno hvalila.
Mussolini je počeo karijeru kao ljevičarski revolucionar, ne podnoseći klerikalizam i buržoaziju, no njegova diktatura i mnogobrojni ratni zločini i dalje bacaju strašnu sjenu na svijet u kojem živimo. Povijest je, nakon svega, Mussolinija zapamtila kao grotesknog klauna i jednog od najvećih svjetskih zločinaca.
Nicholas Farrell je napisao fascinantnu biografiju koja po definiciji mora biti kontroverzna. Neminovno je da će Farrellovu imenu lijepiti nadjevak »revizionist«, iako je alternativa »revizionističkoj« povijesti vjerojatno krivotvorina. Farrellov je najveći doprinos kontekstualizacija Mussolinija kao posve talijanskog fenomena, on jasno pokazuje da su pitanja na koja je Mussolini pokušavao odgovoriti relevantna i danas kao i u ono vrijeme. Ovo djelo je golemo, no veoma čitljivo.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: