HRVATSKA OD OSAMOSTALJENJA Prikaži uvećano

HRVATSKA OD OSAMOSTALJENJA

Reneo Lukić, Sabrina Petra Ramet, Konrad Clewing

Golden marketing

9789532124354

Novi proizvod

U svjetlu suvremenih historiografskih i političkih teorija i socioloških pristupa u ovoj zbirci tekstova analizira se stanje i odnosi u Hrvatskoj nakon osamostaljenja 1991. i osvjetljavaju najvažnije dimenzije poslijeratnoga političkog, društvenog i kulturnog razvoja...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

76,90 KM .

Podaci

Autor Reneo Lukić, Sabrina Petra Ramet, Konrad Clewing
Izdavač Golden marketing
Godina 2013
Uvez tvrdi
Broj stranica 477
ISBN 978-953-212-435-4
Jezik Hrvatski

Više informacija

U svjetlu suvremenih historiografskih i političkih teorija i socioloških pristupa u ovoj zbirci tekstova analizira se stanje i odnosi u Hrvatskoj nakon osamostaljenja 1991. i osvjetljavaju najvažnije dimenzije poslijeratnoga političkog, društvenog i kulturnog razvoja.

Teme su: politika u Hrvatskoj od 1990., Srbi u Hrvatskoj nakon rata, civilno-vojni odnosi, utjecaj rata na gospodarstvo, Katolička crkva i njezina uloga u politici i društvu, nenacionalistička kultura, suvremena hrvatska književnost, homoseksualci i lezbijke, anarhistički aktivizam, vanjski odnosi, Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju... i niz drugih.

Ukupno devetnaest izvornih radova potpisuju ugledni domači i inozemni autori - Sabrina P. Ramet, Marius Soberg, Reneo Lukić, James J. Sadkovich, Konrad Clewing, Jean-Francois Morel, Thomas Bremer, Gordana P. Crnković, Carolin LeutlofF-Grandits, Nikica Barić, Dunja Melčić, Davorka Matić, Bruno Schonfelder, Dean Vuletić, Maple Razsa, Carole Hodge i Vjeran Pavlaković.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: