ČIČA GORIOT Prikaži uvećano

ČIČA GORIOT

Honoré de Balzac

Katarina Zrinski d.o.o

9789532362817

Novi proizvod

Balzac je živio i pisao o sredini u kojoj je novac jedino mjerilo uspjeha, a temeljne ljudske vrijednosti, poput ljubavi, poštenja i prijateljstva, imaju svoju cijenu i mogu se prodati ili kupiti. Čiča Goriot je najpoznatiji roman iz Balzacova remek-djela Ljudska komedija u kojem je analizirao društvo i prikazao nam ga sa svim njegovim manama i vrlinama.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

36,60 KM .

Podaci

Autor Honore de Balzac
Izdavač Katarina Zrinski d.o.o
Godina 2017
Uvez tvrdi
Broj stranica 312
Format 21x15 cm
ISBN 9789532362817
Jezik Hrvatski

Više informacija

Balzac je živio i pisao o sredini u kojoj je novac jedino mjerilo uspjeha, a temeljne ljudske vrijednosti, poput ljubavi, poštenja i prijateljstva, imaju svoju cijenu i mogu se prodati ili kupiti. Čiča Goriot je najpoznatiji roman iz Balzacova remek-djela Ljudska komedija u kojem je analizirao društvo i prikazao nam ga sa svim njegovim manama i vrlinama. Građanska idealistička kritika smatra Balzaca pretečom i ocem realističnoga romana, a realistom je postao jer je pisao o stvarnosti koju su drugi prešućivali.

Honore de Balzac iznimno je volio i poštovao najpoznatije djelo renesansnoga pisca Dantea Alighierija, pa ne samo da je znao napamet sva pjevanja njegove Božanstvene komedije, nego je po uzoru na nju napisao svoju Ljudsku komediju.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: