Popis dijela po nakladniku: Katarina Zrinski d.o.o

Tijekom svojeg postojanja tvrtka je specijalizirala program izdavanja knjiga u nekoliko različitih smjerova objedinjenih u nekoliko biblioteka i to: Biblioteka Cvrčak, Biblioteka Pčelica, Biblioteka ABC i Biblioteka Zlatna knjiga. One obuhvaćaju poznata djela iz dječje književnosti i klasike koja se ujedno čitaju u osnovnim i srednjim školama, kao  i fakultetima kao dio obaveznog nastavnog programa.
Sa zadovoljstvom ističemo kako je, stvaranjem tih biblioteka težnja uredništva bila usmjerena na opremanje knjiga potrebnim didaktičkim elementima kao što su predgovori, bilješke o autoru i ilustratoru knjige, rječnikom manje poznatih riječi, bibliografijom, metodikom i dr.
 
U odabiru recenzija i priređivanju knjiga sudjelovali su mnogi suradnici znanstvenici i sveučilišni profesori, prevoditelji i književnici: dr. Vinko Brešić, mr. Magdalena Medarić,  dr.sc. Karolina Vrban Zrinski, dr. Branimir Bošnjak, dr. Ante Stamać, Zlatko Crnković, dr. Ivo Zalar,  dr. Cvjetko Milanja, dr. Milorad Stojević, prof.dr. Miroslav Kapš, dr. sc. Vinko Pintić, dr.sc. Nikola Tvrtković,dr. Marijan Posavi, mr. Miljenko Ernoić, dr. Roman Ozimec, dipl.ing. Franjo Poljak i drugi.
 
Objavili smo djela mnogih svjetskih i hrvatskih književnika od kojih izdvajamo najznačajnije hrvatske: I.Gundulić, M.Marulić, I.B.Mažuranić, A.Šenoa, V.Nazor, V.Novak, E.Kumičić, I.Kozarac, A.G.Matoš, M.Krleža, M.Matošec, V.Kaleb,V.Desnica, D.Horkić, Z.Balog, N.Iveljić, S.Škrinjarić, A.Gardaš, I.Kušan, S.Mihalić te Mate Maras, Božidar Prosenjak, Tihomir Horvat, Nevenka Videk, Alojz Majetić i Nedeljko Fabrio.
 
Kako bismo kod djece pobudili osjećaje za likovni i kulturni doživljaj te interes i kreativne sposobnosti uključujući i osjećaje ekološke svijesti, usredotočili smo se na vrlo važne kriterije likovno-estetskog izgleda i tehničke izrade same knjige za što su zaslužni naši vanjski suradnici, slikari i ilustratori Nevenka Macolić, Vjera Lalin, Magda Dulčić, Pika Vončina, Ana Kadoić, Svjetlan Junaković, Ivan Vitez, Ninoslav Kunc,Tino Budinski i Monika Marić-Tepšić.
 
Izdavački program upotpunjen je i sa posebnom bibliotekom pod nazivom Biblioteka 21. stoljeće koja je namijenjena odraslima, a obuhvaća naslove iz područja poslovnog i osobnog razvoja koja su temelj cijeloživotnom učenju.

po stranici
Prikazuje 1 - 12 of 86 stavki
Prikazuje 1 - 12 of 86 stavki