PUSTOLOVINE TOMA SAWYERA Prikaži uvećano

PUSTOLOVINE TOMA SAWYERA

Mark Twain

Mozaik knjiga

9789531967873

Novi proizvod

Roman "Pustolovine Toma Sawyera" autora Marka Twaina u književnosti je prozvan njegovim najpoznatijim djelom i omiljenim dječjim štivom u kojem je pisac opisao svoje dječačke doživljaje. Razlika je, međutim, u tome što je Mark Twain bio boležljiv, plahovit i veoma osjetljiv dječak, nimalo nalik na junaka kakav je bio Tom Sawyer. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

19,45 KM .

Podaci

Autor Mark Twain
Izdavač Mozaik knjiga
Godina 2001
Uvez meki
Broj stranica 300
Format 14.0 x 20.0 cm
ISBN 9789531967873
Jezik Hrvatski

Više informacija

Roman "Pustolovine Toma Sawyera" autora Marka Twaina u književnosti je prozvan njegovim najpoznatijim djelom i omiljenim dječjim štivom u kojem je pisac opisao svoje dječačke doživljaje. Razlika je, međutim, u tome što je Mark Twain bio boležljiv, plahovit i veoma osjetljiv dječak, nimalo nalik na junaka kakav je bio Tom Sawyer. Ovo djelo, dakle, prati pustolovine vragolastoga dječaka Thomasa Sawyera i njegov odnos s obitelji, prijateljima i ostalim mještanima sela zvanog St. Petersburg.

Djelo je organizirano u trideset i pet poglavlja koja detaljno opisuju svaku Tomovu dječačku pustolovinu. Njegova znatiželja i nestašluk su ga često navodili da radi probleme svojoj tetki Polly koja ga je čuvala, a nije se suzdržavao ni od uličnih bitki. Twain je ovdje u ulozi ironičnoga promatrača sa strane pa tako roman uvelike izražava piščev idealizam.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: