Popis dijela po nakladniku: Mozaik knjiga

Mozaik knjiga jedna je od vodećih izdavačkih kuća u Hrvatskoj.


U obliku samostalnog društva registrirana je 1991. godine u Zagrebu iz do tadašnje hrvatske podružnice grupe Mladinska knjiga, najveće izdavačke kuće u jugoistočnoj Europi sa sjedištem u Ljubljani, utemeljene 1945. godine.


Kao obiteljski nakladnik već više od 25 godina objavljujemo izdanja namijenjena svim uzrastima, od najmlađih do najstarijih.


Naši naslovi variraju od popularne domaće i strane beletristike do velikih ilustriranih enciklopedija i izdanja od nacionalnog značaja, od psiholoških priručnika i zdravstvenih savjetnika do kuharica i savjetnika za odgoj i roditeljstvo, od dječjih knjiga i slikovnica do lektire za osnovnu i srednju školu.


Godišnje objavimo i do 150 novih naslova i 100 reprinata prijašnjih uspješnica. Godinama pratimo neke od istaknutih domaćih autora poput Pavla Pavličića, Gorana Tribusona, Julijane Matanović, Sanje Polak, Sanje Pilić i Mire Gavrana. Zanimljivo je da je oko jedne trećine svih naših objavljenih naslova namijenjeno djeci.


Osim knjiga objavljujemo i dva omiljena dječja časopisa za učenike osnovnih škola – Prvi izbor iMoj planetPrvi izbor namijenjen je školarcima od 1. do 4. razreda, a izlazi svakog mjeseca, 10 puta godišnje. Moj planet je najčitaniji časopis iz prirode i društva, a namijenjen je učenicima viših i nižih razreda osnovne škole.


U sklopu Mozaika knjiga djeluje i Svijet knjige, prvi i najveći hrvatski knjižni klub u Hrvatskoj koji djeluje bez prekida već više od 20 godina te broji više od 30.000 članova. Njegova je posebnost u tome što svojim članovima omogućuje kupovinu knjiga po klupskim cijenama, nižima nego u običnim knjižarama, kao i kupnju putem kataloga koji izlazi pet puta godišnje, ali i putem interneta i u klupskim centrima.


Od 2006. surađujemo s izdavačkom kućom Reader’s Digest.

po stranici
Prikazuje 1 - 12 of 392 stavki
Prikazuje 1 - 12 of 392 stavki