SLIKOVNA ENCIKLOPEDIJA PASA Prikaži uvećano

SLIKOVNA ENCIKLOPEDIJA PASA

Joan Palmer

Dušević & Kršovnik d.o.o.

9789536029280

Novi proizvod

Bogato slikovno opremljen priručnik sa stručnim uputama za 235 psećih vrsta, uz podjele na skupine: zemlje porijekla, glavna obilježja i način skrbi za svaku određenu vrstu, podaci o 79 rijetkih vrsta pasa.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

59,50 KM .

Podaci

Autor Joan Palmer
Izdavač Dušević i Kršovnik
Godina 1998
Uvez tvrdi
Format 23x25 cm
ISBN 9789536029280
Jezik Hrvatski

Više informacija

Bogato slikovno opremljen priručnik sa stručnim uputama za 235 psećih vrsta, uz podjele na skupine: zemlje porijekla, glavna obilježja i način skrbi za svaku određenu vrstu, podaci o 79 rijetkih vrsta pasa.
Opsežan uvod uključuje povijest psa, canis familiaris te razvoj i nastajanje skupina pasmina te slikovni vodič strukovnih kinoloških izraza.
Ova je knjiga neophodno štivo za sve veći broj ljubitelja pasa u cijelom svijetu. Slikovna enciklopedija pasa daje najopširniji i najsuvremeniji mogući pregled psećih pasmina danas. Uključujući više od dvjesto psećih vrsta, od faraonskog hrtolikog psa, koji je nekad lovio po pijesku starog Egipta, pa do vrlo cijenjenog šar-peija, od popularnog zlatnog retrivera do ljubitelja masa - jorkširskog terijera. Uvod pokriva povijest pasa, što seže cijelo tisućljeće unatrag sve od divljih pasa koji su se prvi ugrijali na vatri pračovjeka. Slijede poglavlja o anatomiji, fizionomiji te o psihologiji psa, a poseban pojmovnik je ilustriran primjerima pasmine iz enciklopedije. Slike, mape i crteži pokazuju kako su se određeni oblici i karakteristike razvili do skupina koje su danas priznate. Bogato ilustriran, ovaj priručnik raspoređen je na dvjesto jedanaest stranica, a pasmine su grupirane kako slijedi: psi za društvo i pratnju, radni psi, čuvari stada i ovčarski psi, tragači, lovački psi, terijeri i patuljasti psi. Porijeklo svake vrste je detaljizirano: posebnosti svake vrste su opisane kroz porijeklo, razvoj, karakteristike i ako ulazi u vrstu, područje rada (djelovanja). Prikazani su i standardi svake pasmine, kao i tabele sa sažetim informacijama o svakoj vrsti. Isto tako, uključeno je sedamdeset devet rijetkih vrsta, od helenskog tragača, do visoko specijaliziranog norveškog goniča pataka.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: