HRVATSKI POVIJESNI ATLAS Prikaži uvećano

HRVATSKI POVIJESNI ATLAS

Leksikografski zavod

9789532680454

Novi proizvod

Temelj svakoga povijesnog atlasa jest zemljovid kao vjerna rekonstrukcija određenoga događaja u prostoru i vremenu, dobivena proučavanjem povijesnih izvora, starih karata, putopisa, toponomastike i ostataka materijalne kulture.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

117,00 KM .

Podaci

Izdavač LEKSIKOGRAFSKI ZAVOD MIROSLAV KRLEŽA
Godina 2018
Uvez tvrdi
Format 21 x 29 cm
ISBN 9789532680454
Jezik Hrvatski

Više informacija

Drugo izdanje Hrvatskoga povijesnog atlasa Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža sadržava 176 velikih zemljovida, 4 manja zemljovida i 85 planova gradova.

Najveća je promjena s obzirom na prethodno izdanje Hrvatskoga povijesnoga atlasa u veličini zemljovidâ. Dok su u prvom izdanju dimenzije zemljovida bile 140 × 133 mm, u ovome iznose 382 × 270 mm, te je većina zemljovida otisnuta dvolisno.

U ovom je izdanju povećana vizualna prepoznatljivost Hrvatske, odnosno povijesnih zemalja koje su danas u njezinu sastavu u odnosu na susjedne zemlje ili povijesno-geografske regije, osobito one s kojima je Hrvatska više desetljeća ili stoljeća bila u istim državnim tvorevinama. U skladu s tim, većina zemljovida u atlasu obuhvaća prostor Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a djelomično i prostor Slovenije, Mađarske, Srbije te Crne Gore. S povijesno-demografskoga gledišta, unutar toga prostora nalaze se gotovo sva područja na kojima danas žive Hrvati, kao većinski ili manjinski narod, ali i sva područja koja su se tijekom prošlosti nalazila u sklopu Hrvatske ili su pripadala nekoj od hrvatskih povijesnih pokrajina.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: