TO NE MOŽE BITI ISTINA Prikaži uvećano

TO NE MOŽE BITI ISTINA

Profil Knjiga

9789533136455

Novi proizvod

To ne može biti istina! otvara vrata malih tajni svijeta koji nas okružuje, skrivenih činjenica koje se na prvi pogled čine nevjerovatnim, ali su potpuno istinite.


Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

33,60 KM .

Podaci

Izdavač Profil Knjiga
Godina 2018
Uvez tvrdi
Broj stranica 192
ISBN 9789533136455
Jezik Hrvatski

Više informacija

To ne može biti istina! otvara vrata malih tajni svijeta koji nas okružuje, skrivenih činjenica koje se na prvi pogled čine nevjerovatnim, ali su potpuno istinite.

Puna najnovijih, potvrđenih činjenica i statističkih podataka koji dokazuju da je istina ponekad čudnija nego fikcija, ova knjiga je sjajan vodič za sve radoznale istraživače, koji žele da saznaju više o svijetu u kome živimo i čiji smo i sami dio.

Knjiga istražuje materijalni svijet koji nas okružuje, od najmanjih mikročipova do masivnih rotirajućih planeta poput Jupitera i udaljenih zvijezda hiperdžinova, putem poređenja nepoznatog sa poznatim. Stotine zadivljujućih ilustracija pomažu da se vizuelizuje i time lakše razumije svako poređenje. Učenje postaje lako i zabavno uz sjajne ilustracije i grafikone koji prate i na neposredan način objašnjavaju nevjerovatne činjenice. Na primjer, zvuči nevjerovatno da je brzina svijetlosti tolika da samo u jednoj sekundi može da proputuje oko Zemlje sedam i po puta. Ili da je srce plavog kita veliko koliko i automobil.

Upadljivi naslovi odjeljaka posvećenih pojedinim pojmovima i pojavama i jednostavna objašnjenja čine knjigu dinamičnom i uzbudljivom čitaocima svih uzrasta. 

30 drugih knjiga iz iste kategorije: