DIJETE - ISTRAŽIVAČ I STVARALAC Prikaži uvećano

DIJETE - ISTRAŽIVAČ I STVARALAC

Anka Došen Dobud

Alinea d.o.o.

9789531801881

Novi proizvod

Nezaobilazno znanstveno-stručno djelo namijenjeno odgojiteljima te studentima ranog i predškolskog odgoja. Jasno i razumljivo pisano, djelo obiluje primjerima iz odgojno-obrazovne prakse koji potvrđuju znanstvene spoznaje navedene u teorijskom prilazu problemu.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

40,00 KM .

Podaci

Autor Anka Došen Dobud
Izdavač Alinea d.o.o.
Godina 2016
Uvez meki
Broj stranica 320
ISBN 978-953-180-188-1
Jezik Hrvatski

Više informacija

Prvo izdanje knjige ‘Malo dijete – veliki istraživač’ objavljeno je 1995. godine. Drugo, nešto izmijenjeno, objavljeno je jedanaest godina kasnije, 2006. godine. Oba izdanja bila su rezultat postignuća u prilikom promatranja ponašanja djece, praćenih u nekoliko zagrebačkih vrtića tijekom kasnih sedamdesetih, pa u osamdesetim i devedesetim godinama.

Okruženje suvremenog djeteta sadržajno je i bogato te ispunjeno igrom i stvaranjem, što je i bio temelj nastanka knjige ‘Dijete – istraživač i stvaralac’. Razlog nastanka knjige je i činjenica da su predškolski odgojitelji prihvatili prethodne knjige kao poticajne metodičke priručnike za rad u dječjim vrtićima. Smatralo se potrebnim novo izdanje dopuniti poglavljem o dječjoj igri, a onda i nekim oblicima stvaralaštva male djece. Poznato je kako djeca često prelaze iz igre u istraživanja i stvaranja; oni su njihov neosporni sadržajni proizvod. Naime, i sama su istraživanja pokazala kako predškolsko dijete svakodnevnicu u pravilu doživljava kao igru, igru istraživanja i otkrivanja.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: