DAR DISLEKSIJE Prikaži uvećano

DAR DISLEKSIJE

Ronald D. Davis

Alinea d.o.o.

9789531800914

Novi proizvod

 Ronald D. Davis i Eldon M. Braun u svojoj knjizi pokazuju da je nesposobnost učenja samo jedno lice disleksije te da je ista mentalna funkcija, koja izaziva disleksiju, zapravo prirodna sposobnost, talent. Dakle, izmijenjena percepcija pri promatranju nekog predmeta ili pojave za dislektičara može biti istodobno i uzrokom njegove darovitosti kao i ograničenja sposobnosti čitanja. 

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

34,20 KM .

Podaci

Autor Ronald D. Davis
Izdavač Alinea d.o.o.
Godina 2001
Uvez meki
Broj stranica 224
Jezik Hrvatski

Više informacija

Među najčešća obilježja disleksije navode se velika sporost u čitanju i pisanju, zamjena mjesta simbola, a potom vremensko-prostorna zbrka, dezorijentacija i dezorganizacija te teškoće u shvaćanju. Ronald D. Davis i Eldon M. Braun u svojoj knjizi pokazuju da je nesposobnost učenja samo jedno lice disleksije te da je ista mentalna funkcija, koja izaziva disleksiju, zapravo prirodna sposobnost, talent. Dakle, izmijenjena percepcija pri promatranju nekog predmeta ili pojave za dislektičara može biti istodobno i uzrokom njegove darovitosti kao i ograničenja sposobnosti čitanja.
  Knjiga je podijeljena u četiri dijela. U prvome - Što je zapravo disleksija - autor navodi pojedinačne manifestne oblike disleksije; u drugome - Mali P. D. - potencijalni dislektičar - pojašnjava razvojnu teoriju disleksije. U trećemu dijelu - Dar - autor objašnjava zbog čega je i kada je disleksija dar (dar ovladavanja), a u četvrtome - Kako učiniti nešto s tim (vodič za roditelje, učitelje i nastavnike) - detaljno i postupno vodi kroz Davisove postupke kojima se postiže orijentacija koja ispravlja percepciju te ovladavanje simbolima koje ispravlja disleksiju. Uz dopuštenje autora, u hrvatsko su izdanje uvršteni "Glavni okidači za dezorijentaciju u hrvatskom jeziku" i "Prefiksalne tvorbe glagola - okidači" (autorica Ines Galić-Jušić).
  Ovaj djelotvoran i odlično napisan priručnik namijenjen je dislektičarima, logopedima, roditeljima, učiteljima, nastavnicima, psiholozima, pedagozima... Vjerujemo da će im Davisov pristup disleksiji i primjena njegovih postupaka otvoriti novi put u uspješnom prevladavanju teškoća disleksije. 

30 drugih knjiga iz iste kategorije: