JUGOSLAVIJA I POLITIČKA UBOJSTVA:Povijest i posljedice Titova rata protiv emigracije Prikaži uvećano

JUGOSLAVIJA I POLITIČKA UBOJSTVA:Povijest i posljedice Titova rata protiv emigracije

CHRISTIAN AXBOE NIELSEN

Profil Knjiga

9789533139135

Novi proizvod

C. Axboe Nielsen, izvanredni je profesor studija Jugoistočne Europe na Sveučilištu Aarhus u Danskoj, početkom 2014. dobio je upit njemačkih vlasti bi li  bio voljan pripremiti stručni izvještaj za kazneni postupak koji se pred Visokim zemaljskim sudom u Münchenu vodio protiv dvojice visokopozicioniranih bivših dužnosnika jugoslavenske Službe državne bezbednosti, Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

51,30 KM .

Podaci

Autor CHRISTIAN AXBOE NIELSEN
Izdavač Profil Knjiga
Godina 2022
Uvez meki
Broj stranica 304
ISBN 9789533139135
Jezik Hrvatski

Više informacija

Christian Axboe Nielsen, izvanredni je profesor studija Jugoistočne Europe na Sveučilištu Aarhus u Danskoj, početkom 2014. dobio je upit njemačkih vlasti bi li  bio voljan pripremiti stručni izvještaj za kazneni postupak koji se pred Visokim zemaljskim sudom u Münchenu vodio protiv dvojice visokopozicioniranih bivših dužnosnika jugoslavenske Službe državne bezbednosti, Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, koji su navodno bili sudionici u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića u Münchenu u ljeto 1983. godine. Prihvatio je ponudu te je sljedeće dvije godine, do zaključenja slučaja u ljeto 2016. godine, proučavao intrigantan, ali i nesmiljeno zakučast svijet jugoslavenskih obavještajnih operacija, podrobnih dosjea, smicalica i emigrantskih intriga.

Osim relevantne arhivske građe koju je sam prikupio prije, minchenski mu je Sud dao na uvid i druge materijale, tako da je dobio još tisuće i tisuće dodatnih stranica dokumentacije iz raznih arhiva. Na kraju je na temelju svojih dubinskih saznanja napisao vrlo detaljan izvještaj o djelovanju jugoslavenske tajne policije protiv hrvatskih emigrantskih grupa te o tome u postupku svjedočio pred Sudom.

Nakon završetka suđenja dobio je dopuštenje Suda da svoj izvještaj pretoči u knjigu i upotrijebi dobivenu građu. Tako je nastala knjiga "Jugoslavija i politička ubojstva: Povijest i posljedice Titova rata protiv emigracije", jedinstven prikaz tajnog rata koji je UDBA vodila protiv hrvatskih emigranata.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: