IZVANREDNO STANJE: PUTOVANJE U UZNEMIRENI SVIJET Prikaži uvećano

IZVANREDNO STANJE: PUTOVANJE U UZNEMIRENI SVIJET

Navid Kermani

Naklada Ljevak

9789533552781

Novi proizvod

Nova knjiga Navida Kermanija "Izvanredno stanje" politički je putopis vrlo nijansiranog i poetičnog stila, koji nas odvodi na put po obodu kriznoga pojasa islamskog svijeta: od Kašmira, Pakistana, Afganistana, preko arapskog svijeta, pa sve do naših europskih granica i obala, s kojih nam se problemi svjetske politike čine dalekima, a nesretne ljudske sudbine nestvarnima. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

37,80 KM .

Podaci

Autor Navid Kermani
Izdavač Naklada Ljevak
Godina 2019
Uvez meki
Broj stranica 293
Format 15x23,2 cm
ISBN 978-953-355-278-1
Jezik Hrvatski

Više informacija

Nova knjiga Navida Kermanija "Izvanredno stanje" politički je putopis vrlo nijansiranog i poetičnog stila, koji nas odvodi na put po obodu kriznoga pojasa islamskog svijeta: od Kašmira, Pakistana, Afganistana, preko arapskog svijeta, pa sve do naših europskih granica i obala, s kojih nam se problemi svjetske politike čine dalekima, a nesretne ljudske sudbine nestvarnima. Ozbiljna i detaljna, reporterski živa, ali i obzirna i filozofična, gotovo osobna, ova hvaljena proza višedimenzionalno i mijenjajući perspektive izvještava o NATO-ovu ratu u Afganistanu, drugom licu globalizacije u Indiji, Sirijskom ratu, sukobima šijita i Kurda s tzv. Islamskom Državom u Iraku, palestinskim izbjeglicama... Kermani je jedini izvjestitelj sa zapada koji je prisustvovao gušenju masovnih prosvjeda u Teheranu, a putovao je i sa sufijima u Pakistanu, razgovarao s ajatolahom Sistanijem u Najafu i svjedočio razmjerima izbjegličke katastrofe na Mediteranu.

Njegovo Putovanje u uznemireni svijet svima je prikladan podsjetnik na to da ne postoji jedan islam, jedan skup islamskih uvjerenja i vjerovanja, kao što ne postoji jedno zapadno vjerovanje.  

„Ako želite vidjeti svakodnevni život ljudi u kriznim zonama Bliskoga istoka – život koji ne dopire do medija – trebali biste pročitati Kermanijevo obazrivo izvještavanje. Izvještavanje koje nećete tako skoro zaboraviti.“

Deutschland-Radio

„Nakon što pročitate ovu knjigu, odložit ćete je sretni što ste istovremeno bili dirnuti i poučeni.“

Neue Zürcher Zeitung am Sonntag  

30 drugih knjiga iz iste kategorije: