SUVREMENE SIGURNOSNE POLITIKE Prikaži uvećano

SUVREMENE SIGURNOSNE POLITIKE

Siniša Tatalović, Anton Grizold, Vlatko Cvrtila

Golden marketing

9789532123531

Novi proizvod

U is­tra­ži­va­nji­ma su­vre­me­nih si­gur­no­snih po­li­ti­ka pre­vla­da­va­ju is­tra­ži­va­nja koja te po­li­ti­ke pro­ma­tra­ju na na­cio­nal­noj/dr­žav­noj ra­zi­ni. Zato na­cio­nal­nu si­gur­no­snu po­li­ti­ku au­to­ri ove knji­ge ana­li­zi­ra­ju na ra­zi­ni dr­ža­ve po­mo­ću raz­li­či­tih em­pi­rij­skih po­ka­za­te­lja. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

80,80 KM .

Podaci

Autor Siniša Tatalović, Anton Grizold, Vlatko Cvrtila
Izdavač Golden marketing
Godina 2008
Uvez tvrdi
Broj stranica 480
Format 16 X 24
ISBN 9789532123531
Jezik Hrvatski

Više informacija

U is­tra­ži­va­nji­ma su­vre­me­nih si­gur­no­snih po­li­ti­ka pre­vla­da­va­ju is­tra­ži­va­nja koja te po­li­ti­ke pro­ma­tra­ju na na­cio­nal­noj/dr­žav­noj ra­zi­ni. Zato na­cio­nal­nu si­gur­no­snu po­li­ti­ku au­to­ri ove knji­ge ana­li­zi­ra­ju na ra­zi­ni dr­ža­ve po­mo­ću raz­li­či­tih em­pi­rij­skih po­ka­za­te­lja. Pored toga, u knji­zi se ob­ra­đu­ju i drugi čim­be­ni­ci koji uv­je­tu­ju sa­dr­žaj si­gur­no­sne po­li­ti­ke po­je­di­ne dr­ža­ve, kao što su: po­li­ti­čko-go­spo­dar­ska or­ga­ni­zi­ra­nost i us­pje­šnost, geo­graf­ski i de­mo­graf­ski čim­be­ni­ci, geo­s­tra­te­ški i vojno-po­li­ti­čki po­lo­žaj, prava i du­žno­sti dr­ža­ve što proi­zla­ze iz me­đu­na­rod­nih ugo­vo­ra i član­stva u me­đu­na­rod­nim or­ga­ni­za­ci­ja­ma, javno mni­je­nje, vojno-in­du­s­trij­ski kom­pleks i nje­gov ut­je­caj na su­šti­nu po­li­ti­ke na­cio­nal­ne si­gur­no­sti.

Knji­ga je po­ku­šaj da se s po­dru­čja kom­pa­ra­tiv­nih si­gur­no­snih po­li­ti­ka cje­lo­vi­to i su­stav­no ob­ra­di ova pro­ble­ma­ti­ka. Re­zul­tat je vi­še­go­di­šnje znan­st­ve­no-is­tra­ži­va­čke su­rad­nje au­to­ra i nji­ho­vih in­sti­tu­ci­ja, Fa­kul­te­ta po­li­tič­kih zna­no­sti Sveu­či­li­šta u Za­gre­bu i Fa­kul­te­ta za dru­žbe­ne vede Uni­ver­ze u Ljub­lja­ni.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: