NOVA LICA FAŠIZMA Prikaži uvećano

NOVA LICA FAŠIZMA

Enzo Traverso

TIM press

9789538075391

Novi proizvod

Autor ukazuje na to kako se fašizam preobrazio u promjenjivu ideologiju koja iskorištava društvenu patnju generiranu usred ekstremnog nasilja neoliberalne globalizacije, oživljavajući populistički stil i označavajući neprijatelje...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

33,90 KM .

Podaci

Autor Enzo Traverso
Izdavač TIM press
Godina 2018
Uvez meki
Broj stranica 168
ISBN 978-953-8075-39-1
Jezik Hrvatski

Više informacija

Enzo Traverso u knjizi Nova lica fašizma objašnjava fašizam putem istančane komparativne analize fašizma dvadesetog, odnosno njegovih novih lica na početku dvadeset prvog stoljeća. Autor ukazuje na to kako se fašizam preobrazio u promjenjivu ideologiju koja iskorištava društvenu patnju generiranu usred ekstremnog nasilja neoliberalne globalizacije, oživljavajući populistički stil i označavajući neprijatelje.

Rođena u kolonijalnoj matrici, islamofobija je danas zapravo strukturirala europske nacionalizme. Za Enza Traversa, postfašistička prijetnja regresivna je reakcija koja se pojavljuje u svijetu razočaranom neuspjehom utopija, koji se hrani lažnim obećanjima o povratku mitskoj prošlosti. Traverso nudi bitno oruđe za prevladavanje ove opasne uporabe povijesti.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: