POLJA I VISORAVNI BOSNE I HERCEGOVINE Prikaži uvećano

POLJA I VISORAVNI BOSNE I HERCEGOVINE

Dalibor Ballian

FMC Svjetlo riječi

9789958240676

Novi proizvod

Jedinstvena zbirka tekstova autora prof. dr. Dalibora Balliana na jednome mjestu donosi sve ljepote i osobitosti naših polja i visoravni. Upoznajte ili ih iznova otkrijte u njegovoj novoj knjizi – Polja i visoravni Bosne i Hercegovine. Knjiga je jedinstvena po mnogočemu...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

40,00 KM .

Podaci

Autor Dalibor Ballian
Izdavač FMC Svjetlo riječi
Godina 2018
Uvez tvrdi
Broj stranica 231
ISBN 978-9958-24-067-6
Jezik Hrvatski

Više informacija

Jedinstvena zbirka tekstova autora prof. dr. Dalibora Balliana na jednome mjestu donosi sve ljepote i osobitosti naših polja i visoravni. Upoznajte ili ih iznova otkrijte u njegovoj novoj knjizi – Polja i visoravni Bosne i Hercegovine. Knjiga je jedinstvena po mnogočemu. Između ostaloga, posebnom je čini podatak da do danas nije bilo nijednoga sličnoga projekta koji opisuje veći broj polja i visoravni u nekoj zemlji ili kraju kao što je ovaj.

Monografija sadržava stručni pogled na 47 polja i visoravni do kojega je autor došao boraveći na njima. Tako pročitajte osnovne podatke o pojedinomu polju ili visoravni, njihovoj morfologiji, poziciji i ekologiji, te praktične i osnovne znanstvene spoznaje o flori i fauni, a posebno o ostacima šuma na njima. Ovo jedinstveno djelo poziva čitatelja da, promišljajući o poljima i visoravnima naše zemlje, istovremeno promišlja i o vlastitome odnosu prema prirodi.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: