KNJIGA O DŽUNGLI Prikaži uvećano

KNJIGA O DŽUNGLI

Rudyard Kipling

Znanje d.o.o.

9789531959803

Novi proizvod

"Knjiga o džungli" najpoznatije je djelo engleskoga pisca i nobelovca Rudyarda Kiplinga i jedno od najistaknutijih dječjih ostvarenja koje je objavljeno 1894. godine. Popularnosti ovoga djela svjedoče i brojne adaptirane kazališne predstave i animirane izvedbe. Na taj se način djelo još više približilo djeci i danas gotovo da nema djeteta koje nije gledalo ili čitalo ovo vrhunsko ostvarenje.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

25,90 KM .

Podaci

Autor Rudyard Kipling
Izdavač ZNANJE d.o.o.
Godina 2023
Uvez tvrdi
Broj stranica 311
Format 17.0 x 21.5 cm
ISBN 9789531959803
Jezik Hrvatski

Više informacija

Knjiga o džungli najpoznatije je djelo engleskoga pisca i nobelovca Rudyarda Kiplinga i jedno od najistaknutijih dječjih ostvarenja koje je objavljeno 1894. godine. Popularnosti ovoga djela svjedoče i brojne adaptirane kazališne predstave i animirane izvedbe. Na taj se način djelo još više približilo djeci i danas gotovo da nema djeteta koje nije gledalo ili čitalo ovo vrhunsko ostvarenje.

Knjiga o džungli zbirka je pripovijetki o Mogliju, dječaku kojega su odgojili otac Vuk i majka Vučica, a preživljavanju u džungli uče ga medvjed Balu i pantera Bagira. Družinu u džungli čine i Moglijeva braća s kojom je odgajan, zmija Kaa, vođa čopora Akela i strašni tigar Šir-Kan koji pokušava ubiti Moglija. Šir-Kan je pritom primjer zle i ohole životinje. Važni likovi koji se pojavljuju su i Moglijeva prava majka Mesua, kao i seljani koji su ga nazvali vražjim djetetom i pokušavali ga ubiti. Svi su životinjski likovi prikazani s ljudskim osobinama i kod Moglija razvijaju sve one karakteristike koje se mogu nazvati pozitivnima i poželjnima.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: