ŠEST LIKOVA TRAŽI AUTORA Prikaži uvećano

ŠEST LIKOVA TRAŽI AUTORA

Luigi Pirandello

Lektira d.o.o. Kostrena

9789537680183

Novi proizvod

"Šest likova traži autora" (Sei personaggi in cerca d'autore) jedno od njegovih najpoznatijih djela Luigija Pirandella, koje je izazvalo silne polemike kada je 1921. prvi puta izvedeno. Prethodno zamišljeno kao roman, autor ga je stvarao punih pet godina. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

31,90 KM .

Podaci

Autor Luigi Pirandello
Izdavač Lektira d.o.o.
Godina 2015
Uvez tvrdi
Broj stranica 126
Format 13.0 x 20.5 cm
ISBN 9789537680183
Jezik Hrvatski

Više informacija

"Šest likova traži autora" (Sei personaggi in cerca d'autore) jedno od njegovih najpoznatijih djela Luigija Pirandella, koje je izazvalo silne polemike kada je 1921. prvi puta izvedeno. Prethodno zamišljeno kao roman, autor ga je stvarao punih pet godina. Pred nama je tradicionalna građanska obitelj. Veza koja drži na okupu članove obitelji je, naravno, veza-prisila, psihološki "lanac" (koji, naravno, prikriva duboke razdore koji će s vremenom dovesti do potpunog prekida).

Suočavamo se s dvostrukom analizom obiteljske jezgre, s jedne strane, problematičnih kontakata njenih članova s vanjskim svijetom uvođenjem "drugog muškarca", različito od uobičajenog trokuta; a, s druge strane, u njihovim unutarnjim proturječjima i bolesnim odnosima.

* ovo izdanje je novi prijevod prema tal. izdanju iz 2014., a sadrži Pirandellov predgovor, te urednički Pogovor i kronologiju. 

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: