NAJLJEPŠE BAJKE Prikaži uvećano

NAJLJEPŠE BAJKE

Hans Christian Andersen

Znanje d.o.o.

9789533431581

Novi proizvod

Andersen je svjetsku slavu postigao svojim bajkama koje su prevedene na više stotina jezika. Za brojne generacije ovo je bilo i jest nezaobilazno štivo, sastavni dio svih školskih lektira. Autor nam kroz svoje izmišljene likove ili životinje na neodoljivo jednostavan način govori o vječnim temama, o dobru i zlu, o sebičnosti, prijetvornosti, gluposti, ali i o ljubavi, vjernosti i požrtvovnosti.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

18,90 KM .

Podaci

Autor Hans Christian Andersen
Izdavač ZNANJE d.o.o.
Godina 2015
Uvez tvrdi
Broj stranica 164
Format 17.0 x 21.5 cm
ISBN 9789533431581
Jezik Hrvatski

Više informacija

Hans Christian Andersen svjetsku je slavu postigao svojim bajkama koje su prevedene na više od stotinjak jezika. Za brojne generacije ovo je bilo i jest nezaobilazno štivo, sastavni dio svih školskih lektira. U čemu je ljepota ovih bajki? Autor nam kroz svoje izmišljene likove ili životinje na neodoljivo jednostavan način govori o vječnim temama, o dobru i zlu, o sebičnosti, prijetvornosti, gluposti, ali i o ljubavi, vjernosti i požrtvovnosti. A sve to čini vještom uporabom govornoga jezika, kao i svojim jednostavnim, lijepim i tečnim pripovijedanjem. Neki od njegovih likova poput Male sirene, Ružnog pačeta ili Djevojčice sa žigicama trajno su upisani u najveće domete književnog stvaralaštva. Za izdanje u Striboru načinjen je izbor od petnaest njegovih najpoznatijih bajki koje se ujedno nalaze i u školskoj lektiri.

Hans Christian Andersen rodio se 1805. u Odenseu, u Danskoj. U želji da postane glumac u četrnaestoj godini odlazi u Kopenhagen u kazališnu školu. No tamo ga ismijavaju zbog njegove ružnoće i neobrazovanosti. Ipak, uz pomoć pokrovitelja uspijeva završiti studij. Zatim piše pjesme, drame, romane i putopise, ali tek s bajkama postiže svjetsku slavu. Umro je 1875. godine.

Bajke je za Striborovo izdanje ilustrirao naš istaknuti ilustrator Tomislav Tomić (rođen 1977.) koji je ilustrirao brojne knjige, slikovnice i udžbenike za hrvatske ali i strane izdavače.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: