PROSJAK LUKA Prikaži uvećano

PROSJAK LUKA

August Šenoa

ALFA

978953971934

Novi proizvod

Socijalno-psihološka pripovijetka Prosjak Luka zanimljivo je djelo puno moralnih pitanja i dubokih ljudskih emocija. Glavno pitanje koje se provlači cijelim djelom je Što čovjeka čini čovjekom?. Prosjak Luka tijekom svojega života osjećao se svakako, no nikad poput čovjeka.

Prosjak Luka jedno je od najboljih Šenoinih proznih djela u kojem su njegove književne vrline zastupljene u najvećoj mjeri…

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

29,00 KM .

Podaci

Autor August Šenoa
Izdavač ALFA
Godina 2009
Uvez tvrdi
Broj stranica 208
Format 16.5 x 22.0 cm
ISBN 9789532971934
Jezik Hrvatski

Više informacija

Socijalno-psihološka pripovijetka Prosjak Luka zanimljivo je djelo puno moralnih pitanja i dubokih ljudskih emocija, i jedno od najboljih dijela Augusta Šenoe. U njemu se radnja odvija u tri smjera. U prvom pratimo neobičnu životnu sudbinu jednog prosjaka, koji nakon sumnjive i problematične prošlosti, poželi odjednom preokrenuti svoj život, postati pošten, oženiti kćer ugledna seljaka, imati kuću i obitelj... No može li to biti? U isto vrijeme pratimo izbore za gradski magistrat sa svim lažima, potkupljivanjem i iznevjerenim obećanjima, koji neodoljivo podsjećaju na današnje vrijeme. I napokon ljubav dvoje mladih, koja sebi mukotrpno probija put kroz raznolike prepreke i iskušenja. 

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: