WESTERMANNOV ELEKTROTEHNIČKI PRIRUČNIK Prikaži uvećano

WESTERMANNOV ELEKTROTEHNIČKI PRIRUČNIK

TEHNIČKA KNJIGA

8670591537

Novi proizvod


Priručnik koji se nalazi pred Vama jedan je od  temeljnih priručnika u nizu knjiga Iz elektrotehnike. Ima višestruku namjenu. Zbog mnoštva tabličnih podataka, preglednih crteža i dijagrama te sažetog, ali dovoljno informativnog, teksta koji ih prati, priručnik će korisno poslužiti inženjerima svih struka kao i stručnjacima u praksi za potrebe projektiranja, proizvodnje i održavanja.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

63,30 KM .

Podaci

Autor G. Brechmann, w. Dzieia, E. Hornemann, H. Hubscher, D. Jagla, J. Klaue
Izdavač Tehnička knjiga Zagreb
Godina 1991
Uvez meki
Broj stranica 342
Format 21x15 cm
ISBN 8670591537
Jezik Hrvatski

Više informacija

Nagli razvitak tehnologije i tehnike, a posebno elekrotehnike postavlja pred stručnjake sve veće zahtjeve. Područje elektrotehnike toliko je opsežno da ga pojedinac praktički ne može cijelog obuhvatiti i usvojiti. Zato se sve više traže pregledni i sažeti priručnici koji sustavno i sređeno pružaju osnovne informacije iz određenog tehničkog i znanstvenog područja.
Priručnik koji se nalazi pred Vama jedan je od takvih temeljnih priručnika u nizu knjiga Iz elektrotehnike. Ima višestruku namjenu. Zbog mnoštva tabličnih podataka, preglednih crteža i dijagrama te sažetog, ali dovoljno informativnog, teksta koji ih prati, priručnik će korisno poslužiti inženjerima svih struka kao i stručnjacima u praksi za potrebe projektiranja, proizvodnje i održavanja. Priručnik je i korisno pomagalo studentima i đacima u svladavanju gradiva i izradi zadataka.
Vrlo pregledni i djelomično višebojni prikazi, bogata suvremena elektrotehnička terminologija i sustavna podjela po poglavljima olakšavaju brzo snalaženje pri upotrebi knjige. Listajući priručnik lako se je moguće uvjeriti da je kod sastavljanja gradiva posebna pozornost obraćena na preglednost. To je ostvareno odnosom teksta i slika kroz naglašavanje važnijeg od manje važnog, te preglednošću informacija.
Sustavno upućivanje na JUS propise, a gdje oni ne postoje na DIN i VDE norme, proširuje područje informacija. Samo po sebi je razumljivo da su u priručniku primijenjeni standardi, propisi i norme koji su aktualni i koji se primjenjuju u praksi.
Tehnički podaci u priručniku tako su izneseni da se za sva izračunavanja mogu primijeniti džepna računala, pa zato opseg knjige ne opterećuju suvišne matematičke formule.
Gdje god je to bilo opravdano u priručniku su uzimane u obzir tendencije razvitka u područjima kojima se priručnik bavi. Tako je na primjer obrađeno mikroračunalo, a na određenim mjestima navedene su veze s tehnikom obrade i prijenosom informacija. Energetskoj elektronici je posvećeno posebno poglavlje, a u poglavljima o tehnici upravljanja i regulacijskoj tehnici navedeni su programi za upravljanje.
Nadamo se da je suvremeno koncipiranim priručnikom postignuto razdvajanje aktualne problematike od one koja ostaje iza nas.
Kolektiv autora kao i prevoditelji nastojali su dati tehničkoj javnosti prijeko potrebno pomagalo. Koliko je u tome postignuto rado ćemo čuti u bliskoj budućnosti.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: