MEDIJSKA (NE)PISMENOST U DIGITALNO DOBA Prikaži uvećano

MEDIJSKA (NE)PISMENOST U DIGITALNO DOBA

Ivana Sivrić

Sveučilište u Mostaru

9789958161780

Novi proizvod

Knjiga Medijska (ne)pismenost u digitalno doba, autorice Ivane Sivrić, usredotočuje se na najnovije izvorne teorije i odgovarajuća istraživanja iz medijske pismenosti i medijskog odgoja. Ovo je jedna od prvih i rijetkih znanstvenih i istraživačkih publikacija o ovoj vrsti pismenosti u Bosni i Hercegovini. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

38,00 KM .

Podaci

Autor Ivana Sivrić
Izdavač Sveučilište u Mostaru
Godina 2021
Uvez tvrdi
Broj stranica 214
Format 24,5x17 cm
ISBN 9789958161780
Jezik Hrvatski

Više informacija

Knjiga Medijska (ne)pismenost u digitalno doba, autorice Ivane Sivrić, usredotočuje se na najnovije izvorne teorije i odgovarajuća istraživanja iz medijske pismenosti i medijskog odgoja. Ovo je jedna od prvih i rijetkih znanstvenih i istraživačkih publikacija o ovoj vrsti pismenosti u Bosni i Hercegovini. Knjiga je veoma značajna i s teorijskog i s operativno-praktičnog aspekta jer je fokusirana na suvremene vrste pismenosti i to, u metodološkom smislu, pozicionirane u kontekstu UNESCO-ovih definicija pismenosti kao onih vještina koje u 21. stoljeću predstavljaju uvjet za opstanak i bolju čovjekovu egzistenciju.

U knjizi su predstavljeni  rezultati istraživanjamedijskih navika djece i mladih u Bosni i Hercegovini. Knjiga je interesantna ne samo stručnjacima za medije već i širem krugu čitatelja. Posebna vrijednost ove knjige jeste što medijsku pismenost istražuje kao element medijskog obrazovanja, ali i obrazovanja u cjelini s ciljem kreiranja koncepta kritičke autonomije.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: