METODOLOGIJA ISTRAŽIVANJA U SOCIJALNOM RADU9789538270017 Prikaži uvećano

METODOLOGIJA ISTRAŽIVANJA U SOCIJALNOM RADU9789538270017

Aleksandar Halmi

NOVI REDAK

9789538270048

Novi proizvod

Nakon uvodnih teza, koje čitatelja upoznaju s recentnim trendovima u metodologiji društvenih istraživanja i socijalnome radu, knjiga obuhvaća dvije temeljne cjeline: teorijske pristupe i metodologiju socijalnog rada. 

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

49,20 KM .

Podaci

Autor Aleksandar Halmi
Izdavač Novi redak
Godina 2019
Uvez meki
Broj stranica 309
ISBN 9789538270017
Jezik Hrvatski

Više informacija

Nakon uvodnih teza, koje čitatelja upoznaju s recentnim trendovima u metodologiji društvenih istraživanja i socijalnome radu, knjiga obuhvaća dvije temeljne cjeline: teorijske pristupe i metodologiju socijalnog rada. U prvom se dijelu daje pregled glavnih teorijskih pristupa metodologiji istraživanja u socijalnom radu koje su preuzete iz srodnih disciplina, a potom se postupno ulazi u područje metodologije koji obilježavaju dva temeljna pristupa: kvalitativni i kvantitativni. Dodatak na kraju knjige sadrži skup vježbi za početnike Konstruiranje projekta istraživanja te Primjer istraživanja. U knjizi se iznosi metodološka zamisao nastala tijekom dugogodišnjega autorova proučavanja suvremenoga socijalnog rada i njegova razvoja. U pojedinim fazama proučavanja u središtu su se autorovih interesa nalazili različiti problemi. Pozornost je prvo bila usredotočena na upoznavanje metodoloških shvaćanja i postignuća razvijenih iz suvremenih teorijskih pristupa proisteklih iz vodećih paradigmi društvenih znanosti. U fokus se najprije stavljaju razmatranja o pragmatičnoj-prakticističkoj i pozitivističkoj koncepciji, nastaloj na početku suvremene konceptualizacije socijalnog rada, kako bi se interes postupno proširio na veći opseg teorija “posuđenih” iz srodnih znanstvenih disciplina.

Temeljni je doprinos ove knjige u napuštanju zastarjele pozitivističke istraživačke paradigme koja ne može doprijeti do biti fenomena. Uzme li se u obzir da se u nas većina istraživanja još uvijek oslanjaju na staru kvantitativnu metodološku paradigmu, tada je još jasnije da ova knjiga otvara nove metodologijske vidike u istraživanju složenih i multivarijatnih fenomen u polju socijalnih interakcija.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: