U ZEMLJI KLANOVA Prikaži uvećano

U ZEMLJI KLANOVA

Igor Rudan

Naklada Ljevak

9789533553146

Novi proizvod

Nakon iznimnog prijema koji su u najšire publike već imale knjige "Točna boja neba" i "Zao zrak" osvrnuvši se na napredak moderne znanosti i medicine, naš poznati znanstvenik Igor Rudan nastavlja svoju seriju popularnoznanstvenih knjiga o 21. stoljeću.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

40,00 KM .

Podaci

Autor Igor Rudan
Izdavač Naklada Ljevak
Godina 2019
Uvez meki
Broj stranica 356
Format 21.0 x 14.0 cm
ISBN 9789533553146
Jezik Hrvatski

Više informacija

Naslov treće knjige – "U zemlji klanova: Razmišljanja o prilagodbi u 21. stoljeću" – aludira na njegovu drugu domovinu, Škotsku, gdje je član Kraljevskog društva u Edinburghu i direktor Centra za globalno zdravlje te jedan od najcitiranijih znanstvenika svijeta.

Knjiga donosi i dodatne kratke priče i crtice iz života znanstvenika emigranta kao i eseje o gorućim pitanjima 21. stoljeća. Svako poglavlje započinje jednom životnom poukom korisnom u prilagodbi sve bržim promjenama koje je novo stoljeće donijelo te objašnjava kako je bila naučena i zašto je važna. Neki su od primjera: „Želiš li uspjeti kao što nitko prije nije uspio, moraš imati hrabrosti živjeti kao što nitko prije nije živio”; „Svatko zaslužuje drugu priliku, ali nitko ne zaslužuje treću priliku”; „Ne možeš vjerovati ni samome sebi, a kamoli nekom drugom”; „Što je ideja veća, konkurencija je manja”; „Puno je lakše i zabavnije rješavati tuđe probleme nego svoje”...

30 drugih knjiga iz iste kategorije: