IZBJEGLICE (PRAVO I STVARNOST) Prikaži uvećano

IZBJEGLICE (PRAVO I STVARNOST)

Milan Račić

NUBL

9789995541712

Novi proizvod

Knjiga je kao i ogroman broj podataka kako federalnog tako i državnog ministarstva za izbjeglice u BiH, te podatke bivših država Jugoslavije, između ostalog, obradio povijesni osvrt na izbjeglištvo, osnove međunarodnog i domaćeg izbjegličkog prava, izbjeglice na prostorima prethodne Jugoslavije, načine rješavanja izbjeglištva i praktična iskustva.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

15,00 KM .

Podaci

Autor Milan Račić
Izdavač NUBL
Godina 2015
Uvez meki
Broj stranica 145
ISBN 9789995541712
Jezik Hrvatski

Više informacija

Knjiga je pisana par godina i u istoj je autor koristeći znanstvenu metodologiju, kao i ogroman broj podataka kako federalnog tako i državnog ministarstva za izbjeglice u BiH, te podatke bivših država Jugoslavije, između ostalog, obradio povijesni osvrt na izbjeglištvo, osnove međunarodnog i domaćeg izbjegličkog prava, izbjeglice na prostorima prethodne Jugoslavije, načine rješavanja izbjeglištva i praktična iskustva.

Svakako, da je najveći i najznačajniji prostor posvećen BiH, ali dati su i usporedni pokazatelji kako su određeni problemi rješavani u BiH, a kako u Hrvatskoj, npr: stanarska prava, mirovine itd.

Autor je knjigu posvetio Srđanu Aleksiću, čiji je otac Rade na večerašnjoj promociji bio jedan od uvodničara. 

"Knjiga je posvećena svim dobrim ljudima i Srđanu Aleksiću", kazao je Račić. "Pisao sam ovu knjigu jer se nisam htio baviti dnevno političkim izbjegličkim događajima, nego koliko je to moguće više, da analiziram kompletnu problematiku izbjeglištva na prostorima bivše Jugolavije, Bosne i Hercegovine posebno, a svakako sam se osvrnuo i na aktualnu svjetsku izbjegličku krizu gdje sam govorio ne o posljedicama i broju izbjeglica, nego govorim o uzrocima izbjeglištva i u BiH i na prostoru Jugoslavije i uzrocima svega onog što se danas događa na Bliskom istoku", kazao je.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: