MEDIJI, TEKST, KULTURA Prikaži uvećano

MEDIJI, TEKST, KULTURA

Valentina Majdenić

Naklada Ljevak

9789533553009

Novi proizvod

Od postanka čovječanstva potreba za komunikacijom jedna je od najvažnijih ljudskih potreba. Razdoblje od komunikacije spiljskim crtežima i ritualima do komunikacije mobitelima i računalima obilježile su brojne informacijsko-komunikacijske revolucije koje su značajno mijenjale ljudski život.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

46,00 KM .

Podaci

Autor Valentina Majdenić
Izdavač Naklada Ljevak
Godina 2019
Uvez tvrdi
Broj stranica 149
Format 23.0 x 15.0 cm
ISBN 9789533553009
Jezik Hrvatski

Više informacija

Vrijeme u kojemu živimo opravdano se može smatrati pravim medijskim dobom jer je ljudska svakodnevnica danas gotovo nezamisliva bez brojnih medija masovne komunikacije: knjige, tiska (novine, časopisi), filma, televizije, radija te nosača zvuka i slike. Knjiga "Mediji, tekst, kultura" Valentine Majdenić sastoji se od deset poglavlja u kojima autorica definira i analizira neke od medija masovne komunikacije: tisak (dječje časopise i stripove), slikovnice, filmove (animirane, igrane i dokumentarne), radio i televiziju, dječje igrokaze te na kraju donosi primjere kulturnih događaja u Hrvatskoj i to onih koji su namijenjeni djeci mlađe školske dobi.

Knjiga je upotpunjena i relevantnom teorijskom literaturom, a namijenjena je studentima, doktorandima, učiteljima i nastavnicima.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: