ARHIVI I DIGITALNO DOBA Prikaži uvećano

ARHIVI I DIGITALNO DOBA

Vlatka Lemić

Naklada Ljevak

9789533553290

Novi proizvod

Arhivi su svuda oko nas — različiti u svojoj tipologiji, gradivu, djelovanju i specijalizaciji — ali jedinstven i nezamjenljiv izvor za oblikovanje individualnog i kolektivnog pamćenja, razumijevanje prošlosti i dokumentiranje sadašnjosti.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

46,00 KM .

Podaci

Autor Vlatka Lemić
Izdavač Naklada Ljevak
Godina 2019
Uvez tvrdi
Broj stranica 220
Format 23.0 x 15.0 cm
ISBN 9789533553290
Jezik Hrvatski

Više informacija

Suvremeni arhivi opisuju se i doživljavaju kao otvorene ustanove dostupne svim korisnicima, koje aktivno pridonose kulturnom životu i oblikovanju identiteta zajednice u kojoj djeluju te privlače širok i raznolik krug istraživača.

Od arhiva se očekuje fleksibilnosti prilagodljivost u odgovaranju na izazove i potrebe suvremenog društva, a od stručne zajednice profesionalizacija, unaprjeđivanje postojećih kompetencija i znanja te razvoj novih sposobnosti.

Predstavljanjem međunarodnih stručnih trendova, standarda i politika, aktualnosti iz europskih i hrvatskih arhiva te primjera zajedničkih projekata i dobrih praksi na području arhivske djelatnosti, kulturne baštine i digitalnog društva, knjiga Vlatke Lemaić "Arhivi i digitalno doba" želi potaknuti njihovu implementaciju u domaćoj stručnoj zajednici i pridonijeti upoznavanju šire javnosti s arhivima.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: