HRĐA Prikaži uvećano

HRĐA

Kršćanska sadašnjost

9789531113427

Novi proizvod

Ovo je knjiga razgovora kardinala Petera Turksona, prefekta Dikasterija za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja, i Vittorija Albertija, filozofa i djelatnika Dikasterija.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

43,10 KM .

Podaci

Autor Peter Kodwo Appiah Turkson, Vittorio V. Alberti
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Godina 2020
Uvez tvrdi
Broj stranica 189
Format 14,50X21,50CM
ISBN 9789531113427
Jezik Hrvatski

Više informacija

U predgovoru knjige papa Franjo piše: »Kardinal Turkson – kao što se može razumjeti iz ovog dijaloga koji se postupno razvija prema preciznom hodogramu – istražuje različite korake u kojima se rađa i uvlači korupcija, od čovjekove duhovnosti do njegovih društvenih, kulturnih, političkih, pa čak i zločinačkih konstrukcija, objedinjujući te aspekte s obzirom na ono što je najveći izazov za nas: identitet i put Crkve.«

Iz knjige saznajemo da korupcija izražava opći oblik neurednoga života paloga čovjeka. Riječ »korumpiran« doziva u pamet slomljeno srce, ukaljano nečim, uništeno poput tijela koje u prirodi ulazi u proces raspadanja i širi oko sebe neugodan miris.

Korupcija je vrlo raširena u zapadnom svijetu, a na nju nije imuna ni Crkva. U ovoj knjizi pročitajte kako borbu Crkve protiv korupcije, organiziranog kriminala i različitih mafija objašnjava jedan »ministar« pape Franje.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: