EREC IZRAEL Prikaži uvećano

EREC IZRAEL

Ezra Ukrainčik

Naklada Pavičić d. o. o.

9789536308583

Novi proizvod

Za Židove je knjiga dragocjeno svjedočanstvo o izgradnji novog doma, za hrvatske Židove uzbudljiv dokument o odnosu njihove zajednice prema povratku u Palestinu, a za hrvatsku kulturu prvo putopisno djelo o Palestini iz pera hrvatskog Židova, koje ima svjetovni karakter...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

27,50 KM .

Podaci

Autor Ezra Ukrainčik
Izdavač Naklada Pavičić d. o. o.
Godina 2005
Uvez tvrdi
Broj stranica 191
ISBN 953-6308-58-4
Jezik Hrvatski

Više informacija

Za Židove je knjiga dragocjeno svjedočanstvo o izgradnji novog doma, za hrvatske Židove uzbudljiv dokument o odnosu njihove zajednice prema povratku u Palestinu, a za hrvatsku kulturu prvo putopisno djelo o Palestini iz pera hrvatskog Židova, koje ima svjetovni karakter. Ukrainč ikovi prethodnici, pretežno kršćanski hodočasnici, o Svetoj su zemlji pisali ponajprije s religioznom inspiracijom.

Knjiga Erec Izrael govori o velikoj temi iz novije židovske povijesti, ali iz perspektive svakodnevnog života. U njoj je privlačno, stilom koji ne zaostaje za visokim reporterskim standardima, oprimjerena univerzalna istina (koju u svojim romanima rado varira N. Fabrio) da sve što je u ljudskoj povijesti veliko počiva na krhkim, nejakim plećima «blijedog dvonošca». I da sve to povijesno veliko nerijetko nemilosrdno melje svakodnevne, pojedinačne sudbine.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: