KAKO POBIJEDITI ŠPORTSKU OZLJEDU Prikaži uvećano

KAKO POBIJEDITI ŠPORTSKU OZLJEDU

Nikica Daraboš

Medicinska naklada

9789531765336

Novi proizvod

Športska medicina je grana medicine koja pomaže čovjeku tijekom njegove tjelesne aktivnosti uvjetovane športskom djelatnošću i proučava fiziološka i patološka zbivanja koja se pod utjecajem tih djelatnosti događaju u organizmu...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

46,80 KM .

Podaci

Autor Nikica Daraboš
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2011
Uvez tvrdi
Broj stranica 136
ISBN 978-953-176-533-6
Jezik Hrvatski

Više informacija

Športska medicina je grana medicine koja pomaže čovjeku tijekom njegove tjelesne aktivnosti uvjetovane športskom djelatnošću i proučava fiziološka i patološka zbivanja koja se pod utjecajem tih djelatnosti događaju u organizmu. Moderna se športska medicina može uokviriti u sljedeća područja: 1. fiziologija športa, 2. patologija športa, 3. higijena športa i 4. športskomedicinska kontrola.

Športska ozljeda, u širem smislu, obuhvaća sve ozljede koje su nastale prigodom bilo kakve kineziološke aktivnosti (natjecanje, trening, nastava tjelesnog odgoja, rekreacija).

Kako pobijediti športsku ozljedu priručnik je za sportaše i sve one koji se bave športom.

S obzirom na masovnost bavljenja športom, bitna je edukacija samih sudionika u športu i rekreaciji, kako se odnositi prema već nastaloj ozljedi/oštećenju ili, još bolje, kako izbjeći da do ozljede/oštećenja uopće ne dođe. U tome je velika vrijednost knjige Kako pobijediti športsku ozljedu, dr. sc. Nikice Daraboša, specijalista kirurga i dugogodišnjega športskoga liječnika.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: