VIŠA ŠKOLA ŠAHA Prikaži uvećano

VIŠA ŠKOLA ŠAHA

Vladimir Cvetnić

Naklada Alfa

9789532972016

Novi proizvod

Treća knjiga Vladimira Cvetnića „VIŠA ŠKOLA ŠAHA" poslije dvije uspješne i popularne knjige „Šah u 100 lekcija" i „Šah i kako ga lako naučiti igrati" predstavlja nastavak i značajno djelo u cilju podizanja višeg šahovskog znanja. U šahu, kao i u životu, susrećemo se s različitim pitanjima. Da bismo uspjeli u svom poslu od nas se traži ustrajnost i stalni napredak i usavršavanje...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

38,00 KM .

Podaci

Autor Vladimir Cvetnić
Izdavač Naklada Alfa
Godina 2009
Uvez tvrdi
Broj stranica 194
ISBN 978-953-297-201-6
Jezik Hrvatski

Više informacija

Treća knjiga Vladimira Cvetnića „VIŠA ŠKOLA ŠAHA" poslije dvije uspješne i popularne knjige „Šah u 100 lekcija" i „Šah i kako ga lako naučiti igrati" predstavlja nastavak i značajno djelo u cilju podizanja višeg šahovskog znanja. U šahu, kao i u životu, susrećemo se s različitim pitanjima. Da bismo uspjeli u svom poslu od nas se traži ustrajnost i stalni napredak i usavršavanje. Neophodno je umijeti realizirati svoje ideje kako bismo doživjeli priznanja. Ova knjiga upravo pokazuje kako to ostvariti u šahu. Analiza kritičnih pozicija je savršena metoda, kritični trenutak i sinteza karijere svakoga igrača.
Autor je u knjizi iznio više tema koje su od velike važnosti kako za šahovske profesionalce tako i za šahovske amatere. Primjeri su pomno birani kako iz partija šahovske klasike (Capablance, Laskera, Aljehina, Botvinika, Talja, Keresa, Fishera, Karpova, Kasparova) tako i partija novije šahovske generacije (takozvane „kompjuterske generacije"). Autorovi komentari zorno prikazuju važnost inicijative u današnjem modernom šahu. Sistematski su obrađene teme iz pješačke strukture (Karlsbadska struktura i dr.). Osobita je pozornost posvećena primjerima zadataka za vježbu koji veoma edukativno djeluju na čitatelja. Za pohvaliti je trud autora u analizi mnogih primjera (studija) - nevjerojatan je veliki broj edukativnih studija (u poglavlju Zadaci za vježbu), gdje jedna strana spašava remi u naizgled izgubljenoj poziciji uz pomoć patnog motiva ili uz pomoć pozicionog remija. Rješavanjem tih zadataka čitatelj će sigurno podići šahovsku kvalitetu. Stoga toplo preporučam ovo izuzetno zanimljivo i korisno djelo svakom šahisti koji želi napredovati.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: