RITMIČKA GIMNASTIKA Prikaži uvećano

RITMIČKA GIMNASTIKA

Jasenka Wolf-Cvitak

Kugler d.o.o.

9789537027074

Novi proizvod

Sadržaj knjige je organiziran u 10 poglavlja.U prvom poglavlju čitatelj može pratiti kako se ekspresija tijelom pojavljivala kroz povijest. Nakon toga slijede poglavlja u kojima su prikazane osnove ritmičke gimnastike, opisana je tehnika izvođenja i iscrpno su obrađeni metodički postupci za poučavanje, a naglašene su i opisane najčešće greške izvedbe...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

52,60 KM .

Podaci

Autor Jasenka Wolf-Cvitak
Izdavač Kugler d.o.o.
Godina 2004.
Uvez meki
Broj stranica 300
ISBN 953-7027-07-4
Jezik Hrvatski

Više informacija

Sadržaj knjige je organiziran u 10 poglavlja, od čega posljednja dva obuhvaćaju 170 navoda literaturnih izvora i dodatke (simbole i popis te crteže težina u ritmičkoj gimnastici). U prvom poglavlju čitatelj može pratiti kako se ekspresija tijelom pojavljivala kroz povijest. Nakon toga slijede poglavlja u kojima su prikazane osnove ritmičke gimnastike, opisana je tehnika izvođenja i iscrpno su obrađeni metodički postupci za poučavanje, a naglašene su i opisane najčešće greške izvedbe.

Tako drugo poglavlje obrađuje pokrete tijelom (stavove, hodanja, trčanja, plesne korake, zamahe, kruženja, valovita gibanja, osmice, poskoke i skokove, piruete, ravnoteže ili izdržaje, a aktobatski elementi samo su dotaknuti budući da se detaljnije obrađuju u sklopu sportske gimnastike.

Treće poglavlje razmatra iznimo važnu ulogu klasičnog baleta u ritmičkoj gimnastici.

Četvrto poglavlje obrađuje elemente sprava (vijače, obruča, lopte, čunjeva i trake).

Peto poglavlje bavi se osnovama koreografije, šesto donosi osnovne parametre programiranja treninga u ritmičkoj gimnastici, dok sedmo poglavlje upoznaje čitatelje s time kako se odvijaju natjecanja.

Osmo poglavlje sadrži izvod iz najnovijeg pravilnika za ocjenjivanje. Na kraju svakoga od prvih osam poglavlja nalaze se pitanja i zadaci za provjeru, što je namijenjeno studenticama Kineziološkog fakulteta.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: