POVIJEST HRVATA - OD KRAJA 15. STOLJEĆA DO KRAJA PRVOGA SVJETSKOG RATA Prikaži uvećano

POVIJEST HRVATA - OD KRAJA 15. STOLJEĆA DO KRAJA PRVOGA SVJETSKOG RATA - KNJIGA 2.

Skupina autora

Školska knjiga

9789530605770

Novi proizvod

Knjiga prati bitne događaje i strukturalne promjene u složenoj četiristogodišnjoj povijesti hrvatskoga naroda, koja je bila ispunjena ratovima, političkom borbom i naporima na očuvanju nacionalnog identiteta, ali i iznimnim kulturnim, znanstvenim i umjetničkim postignućima kojima je hrvatski narod obogatio europsku uljudbu toga vremena...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

129,45 KM .

Podaci

Autor Skupina autora
Izdavač Školska knjiga
Godina 2005
Uvez tvrdi
Broj stranica 679
ISBN 953-0-60577-3
Jezik Hrvatski

Više informacija

Povijest Hrvata, jedinstvena sinteza hrvatske povijesti, obrađuje ključne političke, državnopravne, gospodarske, socijalne i kulturne procese od Bitke na Mohačkom polju 1526. godine do kraja Prvoga svjetskog rata i raspada Austro-Ugarske Monarhije 1918. godine. 
Knjiga prati bitne događaje i strukturalne promjene u složenoj četiristogodišnjoj povijesti hrvatskoga naroda, koja je bila ispunjena ratovima, političkom borbom i naporima na očuvanju nacionalnog identiteta, ali i iznimnim kulturnim, znanstvenim i umjetničkim postignućima kojima je hrvatski narod obogatio europsku uljudbu toga vremena.

U usporedbi s dosadašnjim pregledima hrvatske povijesti, ova je knjiga sadržajno cjelovitija, jer su prvi put u jedinstvenu sintezu uključene povijesti Vojne krajine, Dalmacije, Istre, Katoličke crkve, gospodarstva, prometnog povezivanja i mnogih segmenata kulturne povijesti, važnih čimbenika nacionalne integracije.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: