''NERETVA - 93'' I OBRANA VRDI Prikaži uvećano

''NERETVA - 93'' I OBRANA VRDI

Marinko Sosa i suradnici

Ogranak Matice hrvatskeGrude

775

Novi proizvod

Operacija “Neretva 93” je najkompleksnija ratna operacija u čitavom ratu u Bosni i Hercegovini, imala je za jedan od glavnih ciljeva zauzimanje sela Vrdi, koje je bilo ključno hrvatskoj obrani Mostara.Ova knjiga posvećena je svim poginulima u povodu 26. obljetnice i sjećanje na svenevino pobijene u Grabovici i Uzdolu i sjećanje na generala Praljka .

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

25,00 KM .

Podaci

Autor Marinko Sosa i suradnici
Izdavač Matica hrvatska ogranak Grude
Godina 2018
Uvez meki
Broj stranica 168
ISBN 775
Jezik Hrvatski

Više informacija

Operacija “Neretva 93” je najkompleksnija ratna operacija u čitavom ratu u Bosni i Hercegovini, imala je za jedan od glavnih ciljeva zauzimanje sela Vrdi, koje je bilo ključno hrvatskoj obrani Mostara.

Predstavljanje knjige rađeno je u organizaciji Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH, a predstavili su je fra Ante Marić, Željko Raguž, Hrvoje Mandić te sam autor Sosa. Fra Ante Marić, prilikom predstavljanja knjige, istaknuo je jačinu i spremnost vojske Hrvatskog vijeća obrane koje su djelovale na obrani šireg područja Mostara.

Ova bitka o kojoj se govori u knjizi je važna i teško ju je uspoređivati s drugim bitkama u okviru ove operacije. Činjenica da je ovaj pravac izabran u središnjem dijelu operacije “Neretva 93” kao pravac iznenađenja, činjenica je da je HVO prepoznao akciju i uspješno se suprotstavio akciji zauzimanja ovoga pravca koji bi sigurno doveo do preokreta u okviru ove operacije, kazao je Željko Raguž.

Ova knjiga posvećena je svim poginulima u povodu 26. obljetnice i sjećanje na svenevino pobijene u Grabovici i Uzdolu i sjećanje na generala Praljka .

30 drugih knjiga iz iste kategorije: