POVIJEST HRVATSKE Prikaži uvećano

POVIJEST HRVATSKE

Dragutin Pavličević

Naklada Pavičić d. o. o.

9789536308712

Novi proizvod

Povijest Hrvatske prof. dr. Dragutina Pavličevića pouzdan je pregled povijesti Hrvata i hrvatske države od najstarijeg spomena hrvatskog imena i doseljenja Hrvata na Jadran do 21. st....

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

76,00 KM .

Podaci

Autor Dragutin Pavličević
Izdavač Naklada Pavičić d. o. o.
Godina 2007
Uvez tvrdi
Broj stranica 638
ISBN 978-953-6308-71-2
Jezik Hrvatski

Više informacija

Povijest Hrvatske prof. dr. Dragutina Pavličevića pouzdan je pregled povijesti Hrvata i hrvatske države od najstarijeg spomena hrvatskog imena i doseljenja Hrvata na Jadran do 21. st.
Knjiga koja je od svog prvog izdanja 1994. prigrljena kao nezamjenjiv izvor najvažnijih podataka o događajima, zbivanjima, procesima, ličnostima u 14-stoljetnoj povijesti ne samo Hrvatske, nego i hrvatskog prostora, hrvatskog društva i uopće Hrvata kao naroda u zemlji i izvan nje.
Ova je povjesnica bogato ilustrirana, a da bi bila preglednija i privlačnija pridodani su joj nizovi povijesnih karata u boji, slike starih hrvatskih grbova te imensko i, što je u sličnim knjigama velika rijetkost, potpuno zemljopisno kazalo.
Knjiga je prevedena na poljski jezik, a pripremaju se i njezina izdanja na ruskom i ukrajinskom jeziku. Autor Pavličević nagrađen je najprestižnijim državnim nagradama za znanost.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: