HRVATI I CRKVA Prikaži uvećano

HRVATI I CRKVA

Ivo Banac

Profil Knjiga

9789533132167

Novi proizvod

Razdoblje modernosti jedno je od najturbulentnijih razdoblja u povijesti Katoličke crkve, ali i svih ostalih religija. Tim se razdobljem historiografija u nas bavila prilično malo, da ne kažemo sramežljivo, prigodno i nedostatno....

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

20,00 KM .

Podaci

Autor Ivo Banac .
Izdavač Profil Knjiga
Godina 2013
Uvez meki
Broj stranica 272
ISBN 978-953-313-216-7
Jezik Hrvatski

Više informacija

Razdoblje modernosti jedno je od najturbulentnijih razdoblja u povijesti Katoličke crkve, ali i svih ostalih religija. Tim se razdobljem historiografija u nas bavila prilično malo, da ne kažemo sramežljivo, prigodno i nedostatno. Knjiga „Hrvati i Crkva“ Ive Banca pravi je odgovor na taj elementarni nedostatak i prazninu i toliko je pregledan uvid u to turbulentno razdoblje da će svatko tko posegne za ovim štivom, osim što će ga čitati kao napeti triler, u njemu naći odgovore na brojne crne rupe u svome znanju, koje imamo i kao pojedinci i kao društvo u cjelini, ali jednako tako naći će i neke od razloga za razumijevanje suvremenih događanja.
Crkva je u tih dvjestotinjak godina na različite načine, katkad žestokim protivljenjem, katkad pukom naivnošću, a katkad pomirljivom susretljivošću, pokušavala odgovoriti na izazove suvremenog svijeta.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: