KATOLIČKA CRKVA U HRVATSKOJ I DOMOVINSKI RAT 1991.-1995. Prikaži uvećano

KATOLIČKA CRKVA U HRVATSKOJ I DOMOVINSKI RAT 1991.-1995.

Julija Barunčić Pletikosić

Glas Koncila

9789532415353

Novi proizvod

U knjizi autorica na temelju usporedne analize izvornih dokumenata, službenih izjava i priopćenja Katoličke Crkve, medijskih tekstova i relevantne literature donosi kronološki prikaz djelovanja i aktivnosti Katoličke Crkve u Hrvatskoj nakon uspostave demokracije i proglašenja njezine samostalnosti i neovisnosti 1991. godine...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

43,10 KM .

Podaci

Autor Julija Barunčić Pletikosić
Izdavač Glas Koncila
Godina 2017
Uvez tvrdi
Broj stranica 340
ISBN 978-953-241-535-3
Jezik Hrvatski

Više informacija

U knjizi, nastaloj proširivanjem istoimene doktorske disertacije, autorica – na temelju usporedne analize izvornih dokumenata, službenih izjava i priopćenja Katoličke Crkve, medijskih tekstova i relevantne literature  – donosi kronološki prikaz djelovanja i aktivnosti Katoličke Crkve u Hrvatskoj nakon uspostave demokracije i proglašenja njezine samostalnosti i neovisnosti 1991. godine, u novonastalim političkim i društvenim okolnostima, te u ratnim uvjetima kao posljedicom velikosrpske agresije na Hrvatsku.

Također prikazuje kakva je u tim prijelomnim političkim i ratnim zbivanjima bila uloga Katoličke Crkve u hrvatskim te međunarodnim okvirima, odnosno njezin utjecaj na domaće i svjetske političke i vojne dužnosnike, međunarodne institucije, domaću i svjetsku javnost, kolika je i kakva bila uloga Katoličke Crkve u procesu međunarodnoga priznavanja Republike Hrvatske, te od kakvog je značaja bilo njezino pastoralno i karitativno djelovanje i moralni utjecaj na hrvatski narod u ratnim zbivanjima koja su obilježila hrvatsku povijest u prvoj polovici 1990-ih.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: