TKO VLADA SVIJETOM? Prikaži uvećano

TKO VLADA SVIJETOM?

Noam Chomsky

Naklada Ljevak

9789533039664

Novi proizvod

Pronicljivo i temeljito razlažući aktualnu situaciju u svijetu, Noam Chomsky tvrdi da Sjedinjene Američke Države, zahvaljujući politici koja na prvo mjesto stavlja vojsku i neograničenu predanost održavanju carstva koje obuhvaća go­tovo cijeli svijet, istodobno izlažu sebe i druge mogućoj katastrofi

Više detalja

dostupno

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

39,70 KM .

Podaci

Autor Noam Chomsky
Izdavač Naklada Ljevak
Godina 2016
Uvez meki
Broj stranica 360
Format 14,5 x 21 cm
ISBN 9789533039664
Jezik Hrvatski

Više informacija

Pronicljivo i temeljito razlažući aktualnu situaciju u svijetu, Noam Chomsky tvrdi da Sjedinjene Američke Države, zahvaljujući politici koja na prvo mjesto stavlja vojsku i neograničenu predanost održavanju carstva koje obuhvaća go­tovo cijeli svijet, istodobno izlažu sebe i druge mogućoj katastrofi. Oslanjajući se na širok raspon primjera, od širenja programa ubijanja bespilotnim letjeli­cama do opasnosti od nuklearnog rata, te kriznih žarišta kao što su Sirija, Irak, Iran, Afganistan, Izrael i Palestina, autor nudi neočekivane i pomno nijansirane spoznaje o funkcioniranju imperijalne moći na ovome sve kaotičnijem planetu.

Chomsky nam pritom na izniman način oslikava anatomiju metoda kojima se američke elite sve više oslobađaju svih demokratskih ograničenja moći kojom raspolažu. I dok uspavani širi slojevi stanovništva tonu u ravnoduš­nost – interesa preusmjerenih na konzumerizam ili mržnju prema najranjivi­jima – korporacije, financijske institucije, moćnici i bogataši sve više smiju činiti što god ih je volja.

Žestoka, bespoštedna i pedantno dokumentirana, knjiga Tko vlada svijetom? nudi prijeko potrebne spoznaje o središnjim sukobima i opasnostima naše­ga doba.

 

„Knjiga Noama Chomskog Tko vlada svijetom? (…) polemičan je tekst čiji je cilj probuditi Amerikance iz samozadovoljna sna. Chomsky smatra da Ameriku treba obuzdati, a argumentaciju za to iznosi vrlo energično. Knjigu trebamo shvatiti kao poziv na okončanje američkog licemjerja, na uvođenje dosljednije principijelne dimenzije u američke odnose sa svijetom, te da kritički promatramo i raščlanjujemo kako američka vlada zapravo iskorištava moć kojoj još nema premca.“

The New York Review of Books

 

 „Chomsky je globalni fenomen. (...) Na području vanjske politike možda je i najčitaniji Amerikanac na svijetu.“

The New York Times Book Review

 

„Svakome tko želi doznati više o svijetu u kojem živimo... nudi se vrlo jednostavno rješenje: čitajte Noama Chomskog.“

New Statesman

30 drugih knjiga iz iste kategorije: