GNIJEZDO VRH TIMORA Prikaži uvećano

GNIJEZDO VRH TIMORA

Ivan Mažuranić

Mozaik knjiga

9789531401845

Novi proizvod

GNIJEZDO VRH TIMORA Ivana Mažuranića Kravarov je autorski antologičarski izbor koji Mažuranića predstavlja u skladu s dosezima moderne književne znanosti i osobnih umjetničkih kriterija. Uvršteno je najveće dostignuće hrvatske preporodne književnosti Smrt Smail-age Čengića...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

10,00 KM .

Podaci

Autor Ivan Mažuranić
Izdavač Mozaik knjiga
Godina 2008
Uvez tvrdi
Broj stranica 156
ISBN 953-14-0184-5
Jezik Hrvatski

Više informacija

GNIJEZDO VRH TIMORA Ivana Mažuranića Kravarov je autorski antologičarski izbor koji Mažuranića predstavlja u skladu s dosezima moderne književne znanosti i osobnih umjetničkih kriterija. Uvršteno je najveće dostignuće hrvatske preporodne književnosti Smrt Smail-age Čengića.

Kravar poticajno obrazlaže pjesnikovu odluku da se u svome ključnom djelu pozabavi ratnom epizodom iz povijesti drugoga južnoslavenskog naroda, to nije dokumentarističko djelo, nego ambiciozno umjetničko ostvarenje u kojem estetska funkcija nadređuje historiografskoj preciznosti.

U knjizi GNIJEZDO VRH TIMORA objavljena je i Mažuranićeva dopuna Osmana koja se prvi put predstavlja kao izvorno Mažuranićevo djelo koje slijedi tendencije tipične za vlastiti književni kontekst, za književnu romantiku.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: