ANTROPOLOGIJA I MODERNI SVIJET Prikaži uvećano

ANTROPOLOGIJA I MODERNI SVIJET

Claude Levi-Strauss

TIM press

9789537177645

Novi proizvod

U djelu Antropologija i moderni svijet autor Claude Lévi-Strauss rekapitulira svoje glavne antropologijske teze te na jednom mjestu izlaže svojevrsni presjek glavnih tema, ideja, pojmova i nalaza koji oslikavaju njegovo originalno antropološko stajalište...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

27,70 KM .

Podaci

Autor Claude Levi-Strauss
Izdavač TIM press
Godina 2013
Uvez meki
Broj stranica 104
ISBN 978-953-7177-64-5
Jezik Hrvatski

Više informacija

U djelu Antropologija i moderni svijet autor Claude Lévi-Strauss rekapitulira svoje glavne antropologijske teze te na jednom mjestu izlaže svojevrsni presjek glavnih tema, ideja, pojmova i nalaza koji oslikavaju njegovo originalno antropološko stajalište. Ono do čega je autoru najviše stalo jest da se antropologija shvati i oblikuje kao skup znanja koja modernom svijetu pomažu u razumijevanju i rješavanju zbiljskih problema. Današnja je antropologija, po njegovu mišljenju, suočena ponajprije s tri aktualna problema modernog svijeta, a to su: seksualnost, ekonomski razvoj i mitsko mišljenje.

Autor razmatra sva tri problema i pokazuje u kojem smislu i koliko antropologija može pripomoći u njihovom što boljem sagledavanju i praktičnom prevladavanju. Antropologija za njega nije samo akademska disciplina, skup napornih terenskih i teorijskih istraživanja, nego jedan od oblika humanizma kakav je potreban upravo našem vremenu, svojevrsni novi humanizam. Upravo ona najdublje i najtolerantnije zahvaća sve kulturne razlike i pokušava ih usmjeriti prema univerzalnim načelima čovječanstva. To je ono što Lévi-Straussa, pored zaista grandioznog opusa, u cijelosti ili dobrim djelom prevedenog na sve svjetske jezike, uvrštava u red misaonih velikana našeg vremena.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: