BLOK PERIODIZACIJA Prikaži uvećano

BLOK PERIODIZACIJA

Vladimir Isurin

GOPAL d.o.o.

9789536730247

Novi proizvod

Tema ove knjiga je poboljšanje treninga i pripreme sportista radi ostvarenja vrhunskih rezultata.

Knjiga je namjenjena trenerima koji svoje dnevne aktivnosti smatraju kreativnim poslom. Posao trenera zahtjeva veoma specifičnu kombinaciju znanja i iskustva.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

44,70 KM .

Podaci

Autor Vladimir Isurin
Izdavač Gopal d.o.o.
Godina 2014
Uvez meki
Broj stranica 190
ISBN 9789536730247
Jezik Hrvatski

Više informacija

Tema ove knjiga je poboljšanje treninga i pripreme sportista radi ostvarenja vrhunskih rezultata.

Knjiga je namjenjena trenerima koji svoje dnevne aktivnosti smatraju kreativnim poslom. Posao trenera zahtjeva veoma specifičnu kombinaciju znanja i iskustva. Izazov autora je u tome da pokaže kako se sportsko znanje primjenjuje u praksi, kako se obrazuje novo pozitivno iskustvo i kako različita iskustva doprinose novom saznanju.

Ova knjiga je takođe namenjena sportistima koji žele da saznaju zašto njihovi rezultati ne ispunjavaju njihova očekivanja. Za uspjeh u modernom sportu potreban je ogroman napor i potpuna posvećenost. Međutim, želja za takvim radom zavisi od toga koliko je sportista svijestan trenažnih ciljeva, sredstava i metoda koje primjenjuje. Stoga je izazov da se sportisti pruži opsežno objašnjenje o značaju napornog treninga i njegove racionalne primjene.

Pored toga, ova knjiga namjenjena je i istraživačima i ostalim radoznalim ljudima koji tragaju za novim (relativno novim) pojmovima, pristupima i trenažnim konceptima. Sportski trening zahtjeva stalno ispitivanje ljudske prirode, a od trenera, barem onih kreativnijih, da prihvate ulogu pravih istraživača. Vjerujemo da će ova knjiga podstaći radoznalost i kreativnost takvih čitalaca.

Ovu knjigu namenjujemo i studentima koji još imaju izvjesne sumnje po pitanju primjene naučnih saznanja u trenažnoj praksi. Možda će takve nedoumice uspjeti da odagna upravo ova knjiga.
Na kraju, treba reći da su poslednjih decenija postignuća sportista i njihovo ovladavanje sportskom vještinom znatno uznapredovali. Glavni razlog ovog preokreta koji je očigledan za sve profesionalne posmatrače jeste unapređenje sportske pripreme. O tome svedoče mnogi profesionalni izveštaji, anegdotske izjave i razna izdanja, uglavnom časopisi za trenere. Međutim, postojeći udžbenici za trening i smjernice za vođenje treninga i dalje su prilično nekompletni, tako da je znanje o treningu dostupno samo malom broju stručnjaka.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: