DO NAKRAJ SVIJETA Roman o sv. Franji Ksaverskom Prikaži uvećano

DO NAKRAJ SVIJETA Roman o sv. Franji Ksaverskom

Louis de Wohl

Verbum

9789532355383

Novi proizvod

Život sv. Franje Ksaverskoga bio je uistinu dramatičan, prepun fascinantnih preokreta, misionarskih putovanja, kao i iznimnih djela Božje providnosti.

Više detalja

dostupno

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

43,10 KM .

Podaci

Autor Louis de Wohl
Izdavač Verbum
Godina 2017
Uvez tvrdi
Broj stranica 303
ISBN 9789532355383
Jezik Hrvatski

Više informacija

Život sv. Franje Ksaverskoga bio je uistinu dramatičan, prepun fascinantnih preokreta, misionarskih putovanja, kao i iznimnih djela Božje providnosti.

U ovoj očaravajućoj priči pratimo Franju od njegovih studentskih dana u Parizu, gdje je zajedno s drugim kolegama dijelio sobu sa sv.
Ignacijem, do obraćenja kojemu se opirao te preko Lisabona i Rima na njegova prva misijska putovanja. Čitanjem ove  knjige krećemo na opasno i neizvjesno putovanje morem od Europe do Goe, glavnoga grada portugalske Indije, u kojemu je Franjo ostavio neizbrisiv trag i preobrazio pokvareno ozračje koje je ondje vladalo. Pratimo ga do Molučkih otoka
i Japana u kojemu je uspješno nadvladao neprijateljstvo budističkih monaha i službene vlasti, konačno do otoka Sancian blizu kineske obale, gdje je umro sam u izgnanstvu.

Ovaj uzbudljivi roman izvanredno dočarava dramatične duhovne i ljudske borbe, kao i nenadmašan misionarski žar ovoga iznimnog sveca, istodobno slikovito i realistično
opisujući vrijeme u kojemu je živio.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: