Papa Franjo - Ova ekonomija ubija Prikaži uvećano

PAPA FRANJO - OVA EKONOMIJA UBIJA

Papa Franjo - Jorge Mario Bergoglio

Verbum

9789532354423

Novi proizvod

Zašto papu Franju napadaju kada kritizira suvremenu ekonomiju i staje u obranu siromašnih, prozivajući ga neznalicom ili čak marksistom? Takvi i slični komentari dolaze od pojedinih  libertarijanskih ekonomista, ali i iz nekih katoličkih krugova...

Više detalja

dostupno

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

33,40 KM .

Podaci

Autor Papa Franjo - Jorge Mario Bergoglio
Izdavač Verbum
Godina 2015
Uvez meki
Broj stranica 192
ISBN 9789532354423
Jezik Hrvatski

Više informacija

Zašto papu Franju napadaju kada kritizira suvremenu ekonomiju i staje u obranu siromašnih, prozivajući ga neznalicom ili čak marksistom? Takvi i slični komentari dolaze od pojedinih  libertarijanskih ekonomista, ali i iz nekih katoličkih krugova. No je li ovaj papa doista protiv kapitalizma i bogatstva? Što je to što on naziva ekonomijom isključivanja i nejednakosti? Zašto se zalaže za odbacivanje apsolutne autonomije tržišta i financijskih špekulacija? Postoji li u tomu kontinuitet crkvenoga socijalnog nauka ili je papa Franjo svojom oštrom kritikom kapitalizma učinio presedan u odnosu na svoje prethodnike?

Na sva ta pitanja detaljno odgovara ova iznimna knjiga koja donosi precizan i sveobuhvatan pregled Franjina učenja o odnosu između ekonomije i evanđelja. Knjiga sadrži i intervjue s dva ugledna ekonomska stručnjaka te ekskluzivni intervju s papom Franjom o kapitalizmu i socijalnoj pravednosti. Napisana jednostavnim i pristupačnim stilom, ova će knjiga dobro doći svima koji se zanimaju za odnos kršćanstva spram ekonomskih i društvenih sustava, kao i za teme socijalne pravednosti, ekonomije i etike, bogatstva i siromaštva itd. U trenutku kada hrvatska stvarnost vapi za strukturnim reformama i čvrstim načelima, ova bi knjiga trebala biti neophodan orijentir i za sve naše javne djelatnike i ekonomske stručnjake koji uistinu žele promicati opće dobro.

Kada u središtu sustava više nije čovjek nego novac, muškarci i žene više nisu osobe nego sredstva logike odbacivanja koja uzrokuje duboke nejednakosti. Tržišta i financijska špekulacija ne mogu više uživati apsolutnu autonomiju.

papa Franjo

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: