Naravni porivi i nadnaravni darovi Prikaži uvećano

NARAVNI PORIVI I NADNARAVNI DAROVI

Ratko Perić

Crkva na Kamenu

3870149003555

Novi proizvod

knjizi se obrađuje sedam naravnih poriva, tj. sedam glavnih grijeha: oholost, škrtost, bludnost, zavist, neumjerenost u jelu i pilu, srdžba i lijenost, i to u sučeljenju sa sedam nadnaravnih darova Duha Svetoga: mudrost, razbor, znanje, savjet, jakost, pobožnost i strah Božji...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

23,40 KM .

Podaci

Autor Ratko Perić
Izdavač Crkva na Kamenu
Godina 2008
Uvez tvrdi
Broj stranica 344
ISBN 3870149003555
Jezik Hrvatski

Više informacija

knjizi se obrađuje sedam naravnih poriva, tj. sedam glavnih grijeha: oholost, škrtost, bludnost, zavist, neumjerenost u jelu i pilu, srdžba i lijenost, i to u sučeljenju sa sedam nadnaravnih darova Duha Svetoga: mudrost, razbor, znanje, savjet, jakost, pobožnost i strah Božji. Na kraju, kao Dodatak, donesen je Bonton ili pouke za uljudno ponašanje od 50 stranica, sve posvećeno "suvremenoj mladeži s molitvom da je Duh dobri po ravnu putu vodi".

Željeli bismo da se naši mladi odlikuju ne samo vjerskim i sakramentalnim životom, nego i lijepim ljudskim manirama na svakome mjestu gdje se zateknu: u kući, u crkvi, u školi, na ulici, na igralištu, u kazalištu, u blagovalištu, u susretima. Da zarana i zamlada pokažu da pripadaju ljudskoj kulturi koja je nikla iz Kristova morala, iz razvijene duhovnosti, i odmakla od one sirovine kakvu sugerira neodgojena priroda privatnih inicijativa i realizacija. I da na jednome mjestu imaju skupljene životne poučke, biblijske mudrosnice i narodne iskrice o ljudskom ponašanju zbog kojega se nikada ne će kompromitirati u kulturnu društvu.

Don Ante Luburić

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: