Ti si taj čovjek Prikaži uvećano

TI SI TAJ ČOVJEK

Ratko Perić

Crkva na Kamenu

3870149002855

Novi proizvod

U knjizi je glavna osoba o kojoj se razmišlja kralj David, jedan od najpopularnijih likova Staroga Zavjeta a često citiran i u Novome Zavjetu, osobito u odnosu na Isusa Krista, Sina Božjega i "sina Davidova"...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

20,00 KM .

Podaci

Autor Ratko Perić
Izdavač Crkva na Kamenu
Godina 2005
Uvez tvrdi
Broj stranica 230
Jezik Hrvatski

Više informacija

U knjizi je glavna osoba o kojoj se razmišlja kralj David, jedan od najpopularnijih likova Staroga Zavjeta a često citiran i u Novome Zavjetu, osobito u odnosu na Isusa Krista, Sina Božjega i "sina Davidova". Naslov duhovnih vježbi Ti si taj čovjek preuzet je iz rječnika proroka Natana koji je, po Božjem nadahnuću, došao kralju na dvor i uputio mu ukor nakon njegova dvostrukoga grijeha: preljuba i ubojstva. Potom se David stao skrušeno kajati svojim poznatim psalmom Smiluj mi se, Bože.

Duhovne vježbe nemaju drugi cilj doli navesti sudionika-vježbanika na ispit vlastite savjesti i na vlastito kajanje i priznanje vlastitih odstupa od Božjega zakona pred Bogom i Crkvom.

Nije ovo životopis Davidov, ni školska egzegeza samoga teksta, nego prouka pojedinih ljudskih susreta Davidovih s drugim osobama, muškima i ženskima, svoga vremena. I primjena na nas danas. Njegova se kuća ubrzo raspala, ponajviše zbog grijeha cijele šire obitelji i protiv pete i protiv šeste Božje zapovijedi, ali je ostala ona duhovna kuća, jer je iz Davidove loze potekao Krist Gospodin, jedini Spasitelj svijeta.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: